• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Visszatalált a beteg a magánrendelésre

Lapszemle 2021.03.01 Forrás: teol.hu
Visszatalált a beteg a magánrendelésre

a magánrendelésekre érkező betegek száma nagyon változó, mióta az állami szektorban meghúzták a határokat.

A magánegészségügyre jellemző a rövidebb várakozási idő, a zsúfoltság elkerülése, és természetesen fizetni kell a különféle vizsgálatokért. De különösen járvány idején egyre többen gondolják, hogy ezzel együtt is megéri ezt az utat választani - írta a teol.hu.

A szekszárdi MR Diagnosztikai Központ dolgozóitól a lap megtudta, hogy a járvány első hullámánál tapasztaltak egy kis visszaesést, utána azonban a betegszám folyamatosan visszaállt. A havi vizsgálatszám átlagosnak mondható, leginkább talán azért, mert az MR-vizsgálatok speciális területét képezik az egészségügyi szektornak.

– Szakorvosi ellátásra is nehéz bejutni, ha ezekről a vizsgálatokról van szó, pláne járványveszély idején. Nálunk a várakozási idő általában néhány munkanap. A páciensekben van egy kis félelem, tartózkodás a koronavírus-járvány miatt, ezért igyekeznek minden szabályt betartani. Általában egyedül érkeznek, maszkban, az egészségcentrumba belépésük után kezet fertőtlenítenek, bankkártyával fizetnek – mondta a lapnak Szauer Márk radiográfus, hozzátéve: a megyében egyedülállóan nyitott MRI-géppel végzik a vizsgálatot, a páciens közben zenét hallgathat és kísérője is mellette ülhet. Így a gyerekeknek és klausztrofóbiától szenvedőknek sem kellemetlen a vizsgálat.

Ismertette, hogy a gyógyászati központot egyébként leginkább ízületi problémákkal, térd-, derékfájdalommal, fejfájásos és szédüléses problémákkal keresik fel.

Dr. Nagy Tibor érsebész szakorvos, egyetemi adjunktus elmondta, a magánrendelésekre érkező betegek száma nagyon változó, mióta az állami szektorban meghúzták a határokat. Állami rendelésekre viszonylag nehéz bejutni, csak akut problémával, sürgős esetben lehet.

A tavaszi karantén alatt a magánrendeléseket fel kellett függeszteni, de a múlt nyár óta már zavartalanul folyik a rendelés.

– A betegszám tekintetében nem látok különbséget, hozzánk a járvány előtt és alatt is nagyjából ugyanannyi beteg érkezett. Azt látom, hogy a mai napig tartanak a koronavírustól az emberek, nagyon sokan kérdezik a véleményemet mind az állami, mind a magánrendelésen. Sajnos mi sem tudjuk megmondani, hogy mikor lesz vége a járványnak, de azért nagyjából jó irányba haladunk.

Legolvasottabb cikkeink