• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Zacher Gábor segítségére szorul Stohl

Lapszemle Forrás: borsonline.hu

Toxikológus és addiktológus ad tanácsokat Stohl Andrásnak.

Zacher Gábor

A népszerű színészt Eszenyi Enikő kérte fel Heltai Jenő verses vígjátékának, a Lumpáciusz Vagabundusznak az egyik főszerepére, melynek próbáin dr. Zacher Gábor ismerteti a függőség veszélyeit. Különös élethelyzetbe keveredett Stohl András. Ahogy arról már cikkeztünk – írja a borsonline.hu portálja – Stohl András közel négy évvel ezelőtt ittas vezetés és kábítószer-fogyasztás miatt komoly baleset okozott autójával, büntetésként pedig öt hónapra börtönbe kellett vonulnia. Ám a művész magánélete azóta rendeződött, már negyedik gyermekének születését várja.

A múlt azonban kísérti, legújabb szerepének próbáin ugyanis a színésznek újra át kellett élnie a balesete utáni rehabilitáció élményét. Alkotótársaival együtt toxikológusokkal és addiktológusokkal folytatott beszélgetést arról, hogyan is alakul ki és milyen súlyos gondokat okoz a függőség.

– Jelenleg egy különleges színházi élményt nyújtó, látványos és szellemes előadáson dolgozunk együtt. A darabban Stohl András mellett Hevér Gábor és Lengyel Tamás is főszereplőként tűnik fel, mindhárman rendkívüli koncentrációt, szellemi és fizikai felkészültséget követelő munkát végeznek. Ilyen teljesítmény csak odaadással és nagy fegyelemmel érhető el – emelte ki Eszenyi Enikő. Örömmel látom, hogy mindhárman nagy energiákkal készülnek a szerepre, és élvezik a közös munkát – magyarázta a Vígszínház igazgatója, aki nem először alkalmaz speciális szakértőket a hitelesség érdekében.

– Előadásainkra készülve rendszeresen hívunk meg a próbákra elismert szakértőket, akik tudásukkal, személyes élményeikkel inspirálnak bennünket. A Lumpáciusz Vagabundusz egyik szereplője – nem András – szenvedélybetegségre hajlamos, ez volt az oka Zacher Gábor meghívásának, aki a világszerte és hazánkban is jelenlévő alkoholproblémákról osztotta meg gondolatait velünk – árulta el a rendező, aki hozzátette: Zacheren kívül Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője és Demetrovics Zsolt pszichológus is hasznos tanácsokkal látta el a március 22-i premierre készülő színpadi szereplőket.