• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Zavarják az orvost a repülők

Lapszemle Forrás: Délmagyarország

A gépek zajára bekapcsol a leletezéshez használt készülék hangfelvevője.

Ellehetetleníti az otthoni munkavégzést Hattyason a Szegedi Repülőtér növekvő forgalma – mondja Vörös Erika egyetemi docens. A gépek zajára bekapcsol a leletezéshez használt készülék hangfelvevője. A reptér a törvényre hivatkozik, amelynek megfelel. A neuroradiológus orvos pert fontolgat – írja a Délmagyarország Napilap cikke nyomán a delmagyar.hu portálja.

Otthon, hattyasi kertes házukban Svédországból, Dániából és Nagy-Britanniából kapott leletekkel dolgozik Vörös Erika egyetemi docens, a Magyar Neuroradiológiai Társaság főtitkára. A monitorra behívott képet elemzi, közben olyan felvevőt használ, amely érzékeli a hangot, és csak akkor rögzít, amikor kell. Egy ideje az összes felvételt át kell hallgatni, vágni kell belőle, mert a felvevő akkor is forog, amikor ő egy szót se szól: a Szegedi Repülőtérről fölszálló gépek zajára kapcsol be, pedig nem kellene.

Tudom, hogy ez kis dolognak tűnhet a világ nagy bajaihoz mérve, de tönkre tudja tenni az életemet. Tizenöt éve költöztünk ide, ez a város legcsöndesebb része lenne, ha nem fölöttünk szállnának föl a gépek. A légi forgalom az utóbbi három évben jelentősen megnőtt. Ezzel a munkámat akadályozzák, de a pihenést is, nem beszélve arról, hogy fölszálláskor a kutyák nagyon ugatnak, a madarak elrepülnek – emelte ki Vörös Erika, hozzátéve azt is, a kerozin égésterméke sem használ a város levegőjének.

A Szegedi Repülőtér 1968 óta működik, és jogilag ugyanolyan közlekedési csomópontnak számít, mint a szegedi nagyállomás vagy a Mars téri buszpályaudvar – érvelt az SZKT ügyvezető igazgatója, Tóth István Tibor. A működést a légügyi hatóság ellenőrzi. Rendszeresek a zajszintmérések, több helyen is, és a repülőtér minden határértéknek megfelel, tehát törvényesen működik.

Azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy akik egymás közelében élnek, el tudják viselni egymást, és maradjon meg a békesség. A repülőtér napkeltétől napnyugtáig üzemel, és lehet érdeklődni a toronynál, mikor várható újabb gép, fölszállás. Mint mondta, készek az egyeztetésre.