• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Zombor: A tartós konszolidáció a fő cél

Lapszemle Forrás: Észak-Magyarország

Először az ellátás zavartalan működtetésére kell koncentrálnom, ezután a biztonságos egészségügyi rendszer megteremtésére.

Az új egészségügyi államtitkár első vidéki útja Miskolcra, a megyei kórházba vezetett. Zombor Gábor a megyei kórház főigazgatója meghívására vett részt az intézmény Semmelweis-napi ünnepségén. Végigjárta a Csillagpont Kórházat és elismeréssel nyilatkozott az új létesítmény minden részletéről. Mivel gyakorló orvos, korábban polgármester és kórházigazgató is volt, nálánál jobban kevesen ismerhetik a hazai egészségügy állapotát. Az Észak-Magyarország készített interjút a politikussal.

- Tény, hogy rendelkezem belső tapasztalatokkal, de most ezt a tudásomat szakpolitikusként, a prioritásokat figyelembe véve kell rendszereznem. Két lépésben határoztam meg a tennivalóimat. Most először a fenntarthatóságra, az ellátás zavartalan működtetésére kell koncentrálnom. Majd ezután, vagy ezzel párhuzamosan keressük a megoldási lehetőségeket a hosszú távú, biztonságos egészségügyi rendszer megteremtésére - válaszolta az új államtitkár. Reálpolitikusként mindenkit óvatosságra intek ezen a területen, miközben jelzem, a kormány eltökélt a változtatásokra. Szándékosan nem mondok reformokat, mert ez a kifejezés valamiképpen lejáratódott.

Alapvető tény, hogy az orvos és a beteg közötti távolság mindig is meghatározó lesz sürgősségi eseteknél. Az önök három megyéjében viszont olyan jól felszerelt, több szakágú központi kórházak lesznek a fejlesztések következményeképp, mellyel hasonló esélyeket biztosíthatnak, mint például egy budapesti polgárnak. Cél az is, hogy vidéken minden háziorvosi állás be legyen töltve és növeljük ezeknek a rendelőknek a felszereltségét. Ezzel párhuzamosan szervezettebbé tesszük a nagy szűrési programok rendszerét. Köztudott, egyre több az olyan betegség, amelyet időben felismerve, sikerrel gyógyíthatunk mondta el többek között Zombor Gábor.