• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tisztelt Dr. Úr/Hölgy! Közel 6 hónapja a következő problémák gyötörnek: Erős levertség, fáradság már reggel, ami megmarad estig hát-nyak-izom fájdalmak, erős ízületi fájdalmak a térd, újak, csukló, boka részen, comb izom, alkar csont, gerinc fájdalom, nyomásra érzékeny, változó erősségű fájdalom. Fülcsengés, Has-belek fájdalma, hányinger hányás nélkül, gyakori változó külső-belső remegés, néha éjszakai izzadás, alvászavarok, gyakori felébredés. A szemem néha teljesen ok nélkül és időponttól függetlenül bepirosodik, és főleg ilyenkor kicsit rosszabbul is vagyok. Az elmúlt egy-két hónapban a dolog kifejezetten erősödött, főleg a fáradt, kimerültség érzés, nagyon erős izom és csont (gerinc és ízületek) fájdalma, fogytam 5Kg-ot, de étvágyam az van, az elmúlt pár hónapban egyre jobban ropognak a váll, hát, kar, boka ízületeim....és egyre elkeseredettebb vagyok, mert nem kapok segítséget akárhova megyek.... Amit eddig vizsgáltak: Több nyaki, hát, mellkas, medence Rtg. - itt
számottevő elváltozás nem volt, némi gerincderülés, de erre azt mondták, hogy ettől nem lehet! Nyaki-Háti gerinc Mri - negatív, Hasi CT - negatív, Hasi UH negatív, Vérvétel hegyek - negatívak, Gyomortükrözés - epés reflux - controlocot kaptam, de nem érzem, hogy ettől lenne a többi fájdalom, Neurológia - itt elzavartak Xanaxal, hogy biztos sokat stresszelek....nem ebben érzem a megoldást, 2 különböző Endokrinológia PM vizsgálat, UH, Hormonok, és izotóp vizsgálat - némi kis gyulladás, de mindkét helyen azt mondták, hogy csak fél-egy évente kontroll kell, kezelést nem igényel. Több gasztroenerológus - szerintük a hasamnak nincs köze a hát-gerinc-ízületi fájdalmakhoz, Több gerinc specialista, ortopéd orvos - szerintük az Rtg és Mri felvételek alapján el kéne járnom gyógytornázni, vagy otthon tornázni, de szintén nem indokolt, hogy ettől fájjon a hasam, vagy az izületeim, és ennyire fáradt, levert legyek... Voltam manuálterápiás kezelésen, akupunktúrán, nem segített, Voltam reumatológus,immunológusnál, de szerinte mivel a reuma faktor eredmény és a vérképem (süllyedés, CRP) teljesen jó, így nem autoimmun gyulladás, így itt csak gyulladás csökkentőt kaptam...(voltaren), de nem nagyon ér semmit. Vérnyomásom itthon szoktam mérni, nem volt vele probléma...Kardiológián 1-1,5 éve voltam akkor nem találtak semmi bajt, most még nem mentem, mert nem gondoltam, hogy ez lehet baj, és egy orvos sem említette eddig. Valószínű, hogy nem voltam elég részletes, és tudom, hogy a meglevő leletek átnézése nélkül közül jósolni nem lehet, de az elmúlt hónapokban irgalmatlan sok pénzt költöttem el magánorvosokra (sajnos a háziorvosom elég idős, és nem tudok váltai, mert a körzetemben minden orvos túlterhelt betegszámban, és nem vállal el, Ő meg állandóan azt hajtogatja, hogy ne foglalkozzak vele, fiatal vagyok még) de nem jutottam előrébb, és sajnos egyre rosszabbul érzem magam...ami már a munka rovására, de persze a magánéletemre is kihat. Ez előtt egy életvidám ember voltam, tele tervekkel, de jelenleg igen kilátástalannak látom a jövőt (nem vagyok depressziós, csak megvisel a bizonytalanság, hogy bárhova fordulok, (sok pénzért) nem sikerül semmit találni, és nem is nagyon törik magukat rajta)..... Mivel egyenlőre nem sikerült semmilyen diagnózist kapnom senkitől, így már gondolatban a legrosszabbaktól tartok (daganat, rák, gyógyíthatatlan autoimmun, bármi, amit nehezebb diagnosztizálni, csak odáig soha nem jutunk el..) Kérem amennyiben olyan orvos olvassa a levelem, akinek van ötlete, és akar is segíteni, az jelentkezzen, de szívesen veszem az esetleges ötleteket, hogy milyen irányba kéne indulnom, hogy visszakapjam a régi önmagam! Amennyiben szükséges az összes eddigi vizsgálatom el tudom küldeni scannelt formában! Egy elkeseredett, de még bizakodó fiatalember... UI: elnézést a hosszú levélért..

A rendkívül sok, szerteágazó panasza között leggyakrabban az ízületi panaszokat említi. Emellett hasi panaszai is vannak. Előfordulnak olyan gyulladásos bélbetegségek, amelyek ízületi és szemelváltozásokkal is járnak. A rákos betegséget csaknem bizonyosan ki lehet zárni. Azt gondolom, hogy olyan kivizsgálást kellene végezni, melynek során egy orvos a beteg „gazdája" aki minden leletet egyesít, áttekint, kiegészítő vizsgálatokat végeztet, ha indokoltnak látja. Ez sokszor csak fekvőbeteg intézményben lehetséges. Talán célszerű lenne a lakóhelyének megfelelő egyetem belgyógyászatához fordulnia.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink