• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

  • Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

   Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

  • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

   Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

 • egynapos sebészet
  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

  • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

   Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

137 gyógyszerészt avattak doktorrá Budapesten

Regionális hírek 2018.07.10 Forrás: Semmelweis Egyetem
137 gyógyszerészt avattak doktorrá Budapesten

Esküszövegükre emlékezve ne feledkezzenek meg arról sem, hogy a diplomával együtt jár az állandó önképzés szükségessége is.

A Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK) doktorrá avató ünnepségén 137 hallgató, 18 summa cum laude, 80 cum laude és 39 rite minősítésű gyógyszerész vehette át doktori diplomáját hétfőn a Madách Színházban - számolt be róla a Semmelweis Egyetem honlapja.

Dr. Zelkó Romána dékán az ünnepségen fontos aktualitásokról is szólt beszédében. Elmondta, régóta várnak arra, hogy fejlesztés történhessen a karon, mellyel kapcsolatban számos érdemi előrelépés történt a közelmúltban. 2017. december 12-én megjelent az a Semmelweis XXI. fejlesztési projekt tervezési folyamatainak megkezdéséről szóló kormányhatározat, amely külön pontban nevesítette a Gyógyszerésztudományi Kar fejlesztést, a Hőgyes-Schöpf-Merei Gyógyszerkutatási Központ kialakítását. Nemrégiben pedig ennek kiemelt beruházássá nyilvánítása is megtörtént – fogalmazott, majd kiemelte, ezzel a GYTK bázisán létrejön az ország egyetlen nevesített egyetemi-állami gyógyszerkutatást végző és a gyógyszerpolitikai célokat figyelembe vevő oktató egysége.

Szólt arról is, hogy az elmúlt néhány évben a gyógyszerellátásban olyan jelentős változások történtek, melyek a gyógyszerészi tevékenységet integrálták az egészségügybe, és a hivatást a beteg ember szolgálatába állították. A biztonságos és költséghatékony gyógyszeres terápia elősegítésén, a beteg együttműködő készségének növelésén túl az egészségtudatos életvitelének kialakítása, az „egészségben tartás” programja is új lehetőséget kínál – mondta. Beszédében felhívta az avatottak figyelmét arra, hogy esküszövegükre emlékezve ne feledkezzenek meg arról sem, hogy a diplomával együtt jár az állandó önképzés szükségessége is. Semmelweis Ignác életútja szolgáljon útmutatóul hivatásuk gyakorlása során – szólt sikeres pályafutást kívánva a gyógyszerészeknek.

A diplomaátadó ünnepségen a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának Oktató Gyógyszerésze elismerést is átadták. A kitüntetettekről bővebben a teljes cikkben olvashatnak.

A Semmelweis Egyetem idei diplomaátadó ünnepségeiről itt olvashat

 

Legolvasottabb cikkeink