• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

150 millióból újult meg a csepeli kórház épülete

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Nappali ellátásokat, kúraszerű kezeléseket is telepítenének a kórházba, a csepeli tüdőgondozót is átköltöztetnék.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet telephelye, a csepeli Weiss Manfréd Kórház A és C épülete közel 150 millió forintból újult meg, a beruházás az Európai Unió és Magyarország Kormányának társfinanszírozásával, a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával valósult meg - tudatta közleményben az intézmény.

A csepeli Weiss Manfréd Kórházat 2003-ban csatolták a Dél-pesti Kórházhoz, amely azóta telephelyként működik, és rehabilitációs, valamint krónikus ellátást biztosít a betegek számára. A létesítményben két szakmában, összesen négy osztályon történik az éves szinten itt kezelt 3000 fekvőbeteg gyógyítása 160 krónikus, valamint 141 rehabilitációs ágyon.

A kórházban a járóbeteg szakellátás évente több, mint 7000 páciens gyógyulását segíti elő.

A felújítás 265 nyílászárót és az épület általános hőszigetelését érintette: az ajtók és ablakok cseréjén túl új hőszigetelő-réteggel vonták be az épületeket. A korszerűsítés a betegeknek kellemesebb, komfortosabb környezetet biztosít a gyógyulásához, és jelentősen csökkenti az épület károsanyag-kibocsájtását, valamint fűtési költségét.

Dr. Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója megnyitó beszédében reményét fejezte ki abban: a Csepeli telephely A és C épület felújítása mellett a fejlődés a továbbiakban sem áll meg a kórház életében, ugyanis az önkormányzattal és Csepel polgármesterével dolgoznak azon, milyen további tartalmakkal, belső fejlesztésekkel tudják még megtölteni a Csepeli Weiss Manfréd Kórházat. Ezeknek a megbeszéléseknek, egyeztetéseknek eredményeként a Csepeli Önkormányzat további 15 millió forintos támogatást biztosított további belső munkálatokra és szükséges fejlesztésekre.

Szabó Zsolt, fejlesztés- és klímapolitikáért, és kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár hangsúlyozta: a felújításnak nem csak az az előnye, hogy szebb lett az épület, hanem így sokkal költséghatékonyabban is tud üzemelni a telephely. Közel 40-50% fűtési energiát lehet a mostani felújítással megtakarítani, és az így megspórolt pénzből a kórháznak lesz módja más fejlesztéseket is megvalósítani, illetve egyéb szükséges dolgokra költeni.

Dr. Cserháti Péter miniszteri biztos kiemelte: egy ilyen felújítás üzenet. Üzenet elsősorban a betegeknek, hiszen teljesen más érzés egy ilyen szépen felújított épületbe bemenni, befeküdni, mint egy rossz állapotban lévő intézménybe. Továbbá üzenet a dolgozóknak is, hiszen láthatják, a kórház vezetősége folyamatos fejlesztésekkel próbálja ezt a közeget is minél inkább méltóbbá tenni ahhoz a lelkes munkához, amit Csepelen végeznek - nem könnyű körülmények között.

Borbély Lénárd Csepel polgármestere elmondta: az elmúlt évek során a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházzal való együttműködésüket a legmagasabb szintre sikerült felfejleszteni, hiszen több ízben tudták már támogatni a kórházat. Korábban egy Magyarországon egyedülálló, 3 dimenziós laparoszkópos tornyot 40 millió Ft értékben vásárolt a csepeli önkormányzat a Dél-pestinek.

Továbbá elmondta, dolgoznak azon, hogyan tudnának aktív nappali ellátásokat, kúraszerű kezeléseket hozni a telephelye. Ennek első lépéseként a csepeli tüdőgondozót is áttelepítenék a Weiss Manfréd telephelyre.

Projekt címe: Energetikai korszerűsítés a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház es Rendelőintézet csepeli telephelyén
Támogatás összege: 148,6 millió forint
Azonosító szám: KEOP-5.7.0/15-2015-0055

Legolvasottabb cikkeink