• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

150 milliós fejlesztés a sátoraljaújhelyi kórházban

Regionális hírek 2023.04.26 Forrás: MTI
150 milliós fejlesztés a sátoraljaújhelyi kórházban

60 millió forintot fordítanak belső felújítási tevékenységre, 85 milliót pedig orvostechnikai eszközök beszerzésére.

Több mint 150 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból fejlesztheti járóbeteg-szakellátási szolgáltatásait a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház - közölte Bereiné Jakab Beáta főigazgató a fejlesztésről szóló sajtótájékoztatón kedden. A frissen kinevezett főigazgató kiemelte, a projekt célja, hogy a lakosság helyben hozzáférjen a magas színvonalú egészségügyi ellátáshoz.

A pályázati forrás két részre oszlik: 60 millió forintot fordítanak belső felújítási tevékenységre, 85 milliót pedig orvostechnikai eszközök beszerzésére. A rendelőintézetben ambuláns beavatkozások végzéséhez két kiemelt kezelőt alakítanak ki, valamint kicserélik a közös helyiségek belső nyílászáróit és festési munkálatok is lesznek.

Bereiné Jakab Beáta hangsúlyozta, a helyiségek nemcsak funkciójukban, hanem kialakításukban is megújulnak, hiszen - mint mondta - a padló antisztatikus burkolatot, az oldalfalak pedig antibakteriális mosható felületet kapnak. Nemcsak a kezelőegységek, hanem a megközelítésükhöz szükséges útvonalak is megújulnak, valamint felújítják a vizesblokkokat is. A fejlesztés több mint tíz járóbeteg-szakellátást érint - közölte a főigazgató. Elmondta, az urológiára például egy ultrahangberendezés kerül, a bőrgyógyászati szakrendelés egyebek mellett egy fényterápiás kabinnal gazdagodik, és megújul a kórház rehabilitációs részlege is.

Az átépítési munkálatok néhány héten belül megkezdődnek, az orvostechnikai eszközök kiszállítása pedig szeptemberben kezdődik - mondta a főigazgató. Közölte, egy másik pályázat részeként többek között egy mozgatható C-íves röntgengép is érkezik az intézménybe, továbbá az OTP a Humanitás Szociális Alapítványon keresztül 80 számítógépet adományoz a kórháznak.

Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház kiemelt ellátási területe a Sátoraljaújhelyi, a Gönci, a Sárospataki és a Cigándi járás. Hozzátette, az ellátandó lakosok száma megközelítőleg 66 ezer; jelenleg 381-en dolgoznak az intézményben, amely 371 ágyat üzemeltet; gazdálkodási keretösszege megközelítőleg 5 milliárd forint. Hangsúlyozta, az intézmény bezárásáról, vagy szociális intézménnyé történő alakításáról nincs szó. Mint mondta, mind a vármegyei egészségügyi irányítás, mind az ágazat vezetése azon az álláspoton van, hogy a kórház továbbra is aktív fekvőbetegellátási profillal kell, hogy rendelkezzen.

Kapcsolódó hírek