• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

1,6 milliárd forintból újult meg a pápai kórház

Regionális hírek Forrás: MTI

Veszprém megyében az elmúlt években mintegy húszmilliárd forintból történtek kórházfejlesztések.

Több mint 1,6 milliárd forintból újult meg Pápán a Gróf Esterházy Kórház, a tizenöt hónap alatt megvalósult beruházás keretében új szárny épült és új orvosi eszközöket, berendezéseket is vásároltak.
Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára pénteken, a felújításról tartott sajtótájékoztatón azt mondta, tudatos egészségügyi fejlesztés zajlik Pápán.

Hozzátette: az 1,496 milliárd forint európai uniós forrásból és az azt kiegészítő, 150 millió forintos városi támogatásból olyan új egység jött létre a kórházban, amely jó a betegeknek, hiszen rövidülnek a betegutak, és jó a dolgozóknak is, akik jobb munkakörülmények közt dolgozhatnak. Emellett az új eszközökkel korszerűbb diagnosztizáló tevékenységet végezhetnek a kórházban, ami javítja az ellátás minőségét.

Az államtitkár kiemelte, hogy Veszprém megyében az elmúlt években mintegy húszmilliárd forintból történtek kórházfejlesztések. A legnagyobb beruházások a veszprémi kórházban zajlottak, ott több osztály megújítása mellett onkológiai centrum épült, de Pápa mellett Ajkán, Zircen és Tapolcán is jelentős fejlesztések történtek.

Hozzátette: az egészségügy területén mintegy 13 milliárd forintos szakdolgozói bérfejlesztés került be a jövő évi költségvetésbe.
Kovács Zoltán arról is beszélt, hogy a pápai kórházban a közeljövőben mintegy kétmilliárd forintból az intézmény teljes energiaellátását korszerűsítenék, annak külső hőszigetelését, nyílászárócseréjét és födémszigetelését is szeretnék elvégezni.

Áldozó Tamás, Pápa fideszes polgármestere úgy fogalmazott: a fejlesztéseknek köszönhetően a pápai kórház jövője nem kérdéses.
Vörös Ibolya, a kórház főigazgatója elmondta, a beruházás során egy kétemeletes, az alagsorral együtt több mint kétezer négyzetméteres új kórházi szárny épült a patológia és a 60 ágyas belgyógyászat számára, utóbbi osztályon a betegeket háromágyas, saját fürdővel ellátott szobákban helyezik el.

A projekt részeként a kórház főépületébe - a műtőblokk, az intenzív és a sterilizálóegység közelébe - került át a sebészeti osztály, amely három új kórteremmel bővült, és felújították a szintén a főépületben lévő sürgősségi osztályt is.

Létrehozták a központi radiológiát, ahová több mint 300 millió forint értékben új, 16 szeletes CT-gépet, egy kombinált felvételi átvilágítót, valamint egy felvételi röntgen- és két ultrahang-berendezést szereztek be. Emellett 150 millió forint értékben 169 új eszközt kapott a gasztroenterológia, a belgyógyászat, a patológia és a szemészeti műtő - sorolta a főigazgató.