• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

''Csicskáztatják'' a dolgozókat a fogyatékosok otthonában?

Regionális hírek Forrás: Zalai Hírlap

Cser Ágnes szakszervezeti elnök szerint Magyarországon egyre kiszolgáltatottabb helyzetben vannak a szociális szférában dolgozók.

Folyamatosan megalázza és kiszolgáltatottá teszi a dolgozókat a nagykanizsai Fogyatékkal Élők Integrált Intézményének vezetője - írta Cseresnyés Péter polgármesternek címzett levelében Cser Ágnes szakszervezeti vezető, aki azonnali kivizsgálást kért az ügyben a városvezetéstől. Cser Ágnes hétfői keltezésű levelében Molnár József felfüggesztését is kéri. A levél szerint az intézményvezető kinevezése óta megalázza és egyre kiszolgáltatottabbá teszi a dolgozókat – olvasható a zalaihirlap.hu portálján.

A szakszervezeti vezető levelében egy konkrét példát is említ. Mint írja: a közelmúltban Molnár József felesége névtelen levelet kapott, majd erre való hivatkozással az igazgató íráspróbának vetette alá beosztottjait.

A történtekről a szakszervezet megyei vezetője értesített, akinek az intézmény dolgozói panaszolták el, miként bánik velük az igazgató – nyilatkozta kedden Cser Ágnes, az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének vezetője, aki hozzáfűzte: csak kedden tudta meg, hogy az igazgató munka közben fényképezi is a dolgozókat.

Úgy vélem, hogy a munkáltatói jogok gyakorlása nem jelenti azt, hogy egy igazgató megalázhatja, úgymond csicskáztathatja a munkavállalókat. Remélem, hogy az önkormányzat megfelelően kivizsgálja az ügyet. Ha nem, akkor büntetőfeljelentést teszek. Ugyanezt a levelet egyébként elküldtem dr. Szabó Máténak, az alapvető jogok biztosának, és tőle is azt kértem: vizsgálja ki a történteket. Információi szerint a dolgozókat jobb belátásra akarja bírni a kanizsai önkormányzat, nem véletlen, hogy a szociális osztály vezetője is "bejelentkezett" oda egy kis beszélgetésre – jelezte a szakszervezeti vezető.

Az ügy kapcsán – írja a lap - természetesen megkerestük Molnár Józsefet, az intézmény élére alig hat hónapja kinevezett vezetőt is, aki előbb elolvasva Cser Ágnes levelét majd annyit közölt: felesége valóban kapott nemrég egy névtelen levelet. A igazgató ugyanakkor hozzátette: a levéllel összefüggésben nem vetette íráspróba alá beosztottjait.

A kinevezésem óta több újítást is bevezettem a házban, azt gondolom ugyanis, hogy a fogyatékkal élők intézménye nem működhet csak "megőrzőként", sokkal inkább fejlesztő központnak kell lennie – emelte ki Molnár József, aki jelezte: tervezhetővé, egyszersmind mérhetővé is tette a különböző munkafolyamatokat, aminek nyilván nem örülnek egyesek.
Úgy gondolom: az önkormányzat elvárásaival összhangban dolgozom, s a mai kor követelményeinek megfelelő intézménnyé alakítom át a Fogyatékkal Élők Integrált Intézményét.

Cser Ágnes szakszervezeti elnök szerint Magyarországon egyre kiszolgáltatottabb helyzetben vannak a szociális szférában dolgozók, akik zöme ráadásul női munkavállaló és havi 70-80 ezer forintos fizetésért kénytelen dolgozni. A bérfejlesztés ugyanúgy megjárna a szociális szektorban, mint az egészségügyben, ám jelen állás szerint erre nem hajlandó a kormány. A szakszervezeti vezető szerint egyre több olyan esettel találkoznak, mely során elbocsátással fenyegetik a munkavállalókat.
Cser Ágnes leveléről, s az abban kért vizsgálatról megkérdeztük Cseresnyés Péter polgármestert is, aki csupán annyit közölt: a levelet továbbította az aljegyzőnek, s a hivatal munkatársai majd megvizsgálják az ügyet.