• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

40 milliós műszer-korszerűsítés a Péterfy Kórházban

Regionális hírek 2018.04.17 Forrás: Weborvos Szerző:
40 milliós műszer-korszerűsítés a Péterfy Kórházban

Az új laparoszkópiás toronynak köszönhetően bővült a Péterfy Kórház műtéti repertoárja.

Saját erőből beszerzett, modern eszközzel végzik akár a legbonyolultabb nőgyógyászati műtéteket is a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben. Az új laparoszkópiás toronynak köszönhetően a hasüregi beavatkozások kevesebb fájdalommal járhatnak és gyorsabb lehet a betegek felépülése is.

A Péterfy Kórház nőgyógyászati osztályán a laparoszkópos műtétek mintegy negyed évszázados hagyománnyal rendelkeznek. Az intézmény szerencsés helyzetben van, hiszen kiváló szakembergárdája lehetővé teszi a haladó szemléletű onkológiai és nőgyógyászati operációkat, ami ma az ún. minimál invazív beavatkozásokat jelenti, azaz azt, hogy a bőrön csupán apró metszéseket ejtve, a hasüreget szén-dioxid gázzal felfújva végzik a műtéteket. Ilyen módon történnek például a kiterjesztett onkológiai műtétek, az endometriózis súlyos eseteinek kezelése, amelyekről manapság sokat hallunk, de a konzervatív mióma eltávolítások és a kismedencei rekonstrukciósháló-műtétek is.

„Továbblépésünk feltétele eszközparkunk fejlesztése volt, amiben teljes mértékben számíthattunk a kórház szakmai és gazdasági vezetésére” – mondta dr. Bardóczy Zsolt szülész-nőgyógyász szakorvos, a kórház munkatársa, aki a készülékkel dolgozik majd. „Rekord idő alatt valósult meg a 40 millió forint értékű beruházás, így osztályunk egy komplett laparoszkópos tornyot és kézieszközöket kapott. A laparoszkópos torony tökéletes full HD képet ad az operálandó területről, ugyanakkor kis súlya előnyt jelent a hosszabb beavatkozásoknál. Jelenleg napi 3‐4 laparoszkópos műtétet és 3 méhtükrözést tudunk elvégezni. Külön öröm számunkra, hogy lelkes, aktív szakorvosjelöltjeink a képzések során a legmodernebb műtéti típusokat tudják elsajátítani.”

Dr. Sásdi Antal, a kórház főigazgatója kiemelte, hogy a kórház saját erejéből, részletfizetéssel megvásárolt, nagy értékű készülék rendkívül költséghatékony, már az első év után megtérül az ára. Az új műszer alkalmazásával bővült a Péterfy Kórház műtéti repertoárja, és az intézmény még inkább megfelel a korszerű infrastrukturális elvárásoknak. A laparoszkópos torony mind a páciensek, mind az operáló orvosok számára előrelépés, hiszen nagyobb műtéti biztonságot ad, rövidebb gyógyulási időt és könnyebb munkavégzést tesz lehetővé.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink