• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

 ''A betegekért és a jövő ápolóiért dolgozom''

Regionális hírek 2022.10.26 Forrás: Weborvos
 ''A betegekért és a jövő ápolóiért dolgozom''

A járvány alatt végzett munkáját és a pályán töltött több évtizedes példaértékű hozzáállását díjazták az elismeréssel.

A Magyar Szakdolgozói Kamara (MESZK) Országos Szervezetének 9. tudományos kongresszusát tartották a közelmúltban Siófokon, melyen kiosztották a MESZK szakmai díjait is. Ez a díj annak a kamarai tagnak adományozható, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás terén magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, és kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez. 

Az elismerést 2022-ben 21-en kapták meg, köztük az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet aneszteziológiai szakasszisztense, Patakiné Márkus Ágnes - adta hírül büszkén a kórház sajtóközleménye.

– Amióta az egészségügyben dolgozom – immár 35 éve – soha nem kaptam ekkora elismerést országos szakmai nyilvánosság előtt és be kell valljam, hihetetlenül jól esett. Ez arra ösztönöz, hogy a nyugdíjig hátralévő éveket ugyanilyen hozzáállással végezzem a betegek érdekében, és egyben motivál, hogy az utánunk jövő generációnak is át tudjam adni azt a tudást és tapasztalatot, amit szereztem az évek során. Nagyon hálás vagyok azoknak, akik méltónak találtak erre a díjra – fogalmazott Ágnes.

Kolléganőnknek a Covid 19 járvány alatt  szakmai protokollok kidolgozása, a munkatársak oktatása, az intenzív osztályos betegek ellátása, a betegtranszportok biztosítása, a fertőzöttek sürgősségi anesztéziájának biztosítása, valamint a Covid ellátó osztályokon a lélegeztető gépek és légútbiztosítás eszközeinek ellenőrzése volt a feladata. Ezen összetett munkája és a pályán töltött több évtizedes példaértékű hozzáállása okán ítélték meg számára az elismerést.

1987. július 1 óta dolgozik az Orosházi Kórházban, az első évében a sebészeti- és baleseti sebészeti osztályon kezdett nővérként. Majd műtős szakasszisztensként a sebészeti-, baleseti sebészeti-, szájsebészeti-, szemészeti- és fül-orr-gégészeti műtőkben dolgozott 16 éven keresztül. Mindeközben a központi műtőszolgálat élén 2 évig a műtő koordinátori feladatokat is ellátta és aneszteziológiai szakasszisztensként is dolgozott.

Az elmúlt 18 évben az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály aneszteziológiai szakasszisztense, kiterjesztett hatáskörű mesterápolója (APN), főnővér helyettes.

Több évig tanított ápoló hallgatókat, a laikus embereknek pedig 10 éve oktatja az újraélesztést elméletben és gyakorlatban is, több ezer embernek sikerült ezt a tudást átadnia. A kórház dolgozóinak is rendszeresen tart továbbképzéseket a kritikus betegek ellátása témakörben, ezzel is javítva a biztonságos és magas szintű betegellátást.

(Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház)