• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A családbarát szülészetekről, Szolnokon

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A Magyar Nőorvosok Társasága regionális nőgyógyászati tudományos ülése kezdődött ma.

A családbarát szülészetek rendszerszintű elterjesztését szeretné elérni a kormány a jövőben, az ezzel kapcsolatos előterjesztés a szakmai és közigazgatási egyeztetés szakaszában tart – jelentette be dr. Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára pénteken Szolnokon, a Magyar Nőorvosok Társasága regionális nőgyógyászati tudományos ülésének nyitónapján mondott beszédében.

Legyen a szülés az anyák számára mind nagyobb élmény, és az ezt biztosító, kiszolgáló körülmények megteremtéséhez szükséges anyagi forrásokról is gondoskodni fognak – fogalmazott a korábban orvosként dolgozó politikus, hozzátéve: elnyerhető lesz többek között a kórházak számára Az év családbarát szülészete cím is, amihez pénzjutalom dukál.

A szintén orvosként praktizált, majd kórházat vezető dr. Bene Ildikó, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy ezt a délkelet- magyarországi rendezvényt már 38. alkalommal tartják meg, ami ékesen bizonyítja, milyen rangos és a nőgyógyászok körében fontos eseményről van szó.

Szalay Ferenc szolnoki polgármester köszöntőjében aláhúzta: mi csak elismerésünket fejezhetjük ki orvosaiknak, akik a szinte teljes egészében újjáépített, illetve felújított Hetényi Géza Kórházban mindent megtesznek a betegek gyógyításáért. A városvezető kitért arra, hogy a megyeszékhelyen az utóbbi esztendőkben egyre több rangos orvosi konferenciát rendeztek, ami azt mutatja: a szakma látókörében egyre erősebben és kiemelt helyen szerepel a város egészségügyi rendszere.

Dr.Szántó Zoltán, a házigazda szolnoki Hetényi kórház orvosigazgatója azt hangsúlyozta, hogy az intézmény nagyívű rekonstrukciójának köszönhetően egy vadonatúj nőgyógyászati osztály szolgálja a rászorulók gyógyítását.

A Magyar Nőorvosok Társasága délkelet-magyarországi szekciójának szombatig tartó, kétnapos ülésén a mottó: egymástól tanulni, a tapasztalatokat átadni a mind sikeresebb orvoslásért. Ennek jegyében három szekcióban közel negyedszáz előadás hangzik el a különböző betegségekről jellemzőiről, felismerésének mikéntjéről, az alkalmazott vizsgálati módszerekről, valamint a koraszülöttekkel kapcsolatos orvosi problémákról.

Legolvasottabb cikkeink