• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A főigazgató tett a beteghalál miatt feljelentést

Regionális hírek Forrás: MTI - Kisalföld.hu

Halálos altatás az új műtőben Mosonmagyaróváron?

Feljelentést tett a rendőrségen egy, a napokban az intézményben történt haláleset miatt a mosonmagyaróvári Karolina Kórház főigazgató-főorvosa. Bertalan István ennél többet nem kívánt közölni szerdán az MTI érdeklődésére.

A Kisalföld szerdán arról írt: a múlt héten csütörtökön meghalt egy idősebb asszony a kórház nemrégiben átadott új szárnyában lévő műtőben. A nő a szakvélemény szerint feltehetőleg infarktust kaphatott. Másnap egy fiatal betegen végzett beavatkozást kellett hasonló tünetek miatt félbeszakítani.

A Kisalföld megkeresésére Bertalan István, a Karolina főigazgatója a felettes hatóság engedélye híján mindössze annyit mondott: „Rendőrségi vizsgálat folyik egy kórházi haláleset okán. Csak a vizsgálat lezárultával tudok részletekkel is szolgálni."

A felettes hatóság a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet; őket szintén megkeresték az ügyben. Fentős Kornélia kommunikációs főtanácsadó az alábbi választ adta: „A Gyemszinek tudomása van a mosonmagyaróvári kórházban történt sajnálatos eseményről. Az ügyben rendőrségi vizsgálat folyik. A vizsgálat teljes lezárultáig nem áll módunkban nyilatkozni."

A Győr-Moson-Sopron megyei napilap úgy tudja, szakemberek szerint felmerült, hogy nem az előírásoknak megfelelően szerelték be a műtőbe az oxigént, illetve az altatógázt vezető csöveket.
Czank Hajnalka százados, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére szerdán azt közölte: foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújának vétsége miatt indítottak eljárást az ügyben ismeretlen tettes ellen.

Érthetetlen – a szakma így reagált a történtekre, pontosabban a sejthető verzióra, amelyet megosztottunk több neves, tapasztalt orvossal. Abban egyöntetű volt a vélemény, hogy ilyen esetről eddig még senki nem hallott, s mert több intézményben is hasonló felújítást végeztek már, így tudják, milyen egy új műtőt használni - írta a lap. Alapvetés, hogy nem lehet kétségük abban, hogy a csövekből olyan gáz jön, amilyennek jönnie kell. Az átadás-átvételnél nem orvosok asszisztálnak, de mert „egy olyan precíz eljárásról van szó, mint amilyet a repülésbiztonságnál is alkalmaznak, ezért el sem tudták képzelni, hogy ilyen banális hiba lehetőségként felmerülhet". „Egy olyan kategória van, amely védhetetlen, az pedig a vércsoport-tévesztés. Pontosabban eddig egy volt. Mert ha bebizonyosodik, hogy valóban rossz gáz jött a csövekből, akkor lesz egy második kategória is - áll a Kisalföld cikkében."

Legolvasottabb cikkeink