• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tető alá került a technológiai tömb

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Gőzerővel dolgoznak tovább a Dunaújvárosi Kórház új műtéti tömbjén.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új technológiai tömbbel bővül az új Széchenyi Tervnek köszönhetően, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban" TIOP-2.2.4/09/1. kódszámú pályázaton nyert közel 4 milliárd forintos forrásnak köszönhetően, amely 10 százalékos önerőt tartalmaz. A beruházás most fontos állomásához érkezett: tető alá került az új technológiai tömb.

Az építkezés első fázisának lezárásáról ma Dunaújvárosban hagyományos Bokrétaünnep keretében emlékeztek meg a magyar kormány, a város és a kórház képviselőinek jelenlétében. A januári alapkőletétel után fél évvel sikerült befejezni a szerkezetépítési munkálatokat, annak ellenére, hogy a márciusi rendkívüli időjárás az építkezést is hátráltatta. A kivitelező és az építkezésen dolgozók áldozatos munkájának köszönhetően azonban a határidőt tartva, az előzetes várakozásoknak megfelelően haladhat a beruházás.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új műtéti tömbje szerkezetkész épületének egy részlete (b), mellette a régi épület 2013. július 31-én. Ezen a napon tartották. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Gőzerővel dolgoznak tovább a Dunaújvárosi Kórház új műtéti tömbjén: már megkezdték a külső nyílászárók elhelyezését, a külső homlokzat-burkolási munkákat, hozzáláttak a belső gépészeti – víz- és csatorna-, légtechnika- és fűtés -, valamint a villanyszerelési munkálatokhoz, indul a belső válaszfalazás és burkolás is.

Az ünnepség résztvevőit dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója köszöntötte, hangsúlyozva: minden adott ahhoz, hogy az októberi határidőre befejeződjön az építkezés, és a gépek, műszerek beszerzését követően jövőre már itt tudják fogadni a betegeket. Jelezte, hogy a kórház teljesen új struktúrájának kialakításáig a több telephely egyidejű fenntartása többletkiadást jelent majd a kórháznak, amelynek egyelőre nem látják a forrását. Mindazonáltal hosszabb távon a fejlesztés és a korszerűsítés a jelenlegihez képest lényegesen hatékonyabb és költségtakarékosabb működést tesz lehetővé. A főigazgató elmondta: bár az új épület a legkorszerűbb orvostechnikai eszközökkel lesz felszerelve, a CT cseréje nem szerepel az új eszközök között, ezért arra a kórház alapítványán keresztül gyűjtenek.

Dr. Galambos Dénes, Fejér megyei kormánymegbízott ünnepi beszédében kiemelte: „Fontos, hogy továbbra is rendben, tervszerűen folytatódjon a beruházás, hiszen a kórház történetében és a terület egészségügyi ellátásában mérföldkőnek számít. Nem túlzás ez, hiszen az intézményi struktúra megőrzése, az egészségügyi ellátás továbbfejlesztése szempontjából valóban kiemelkedő jelentőségű. Nagy szükség van erre, hiszen 50-70, illetve 80 kilométerre találunk legközelebb kórházakat. Ez a tervezhető beavatkozások során az emberek – a betegek – számára rengeteg plusz utazást, fáradságot, költséget jelentene, sürgős, akut esetekben pedig életekről lehet szó."

Dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, volt Fejér megyei kormánymegbízott felelevenítve a beruházás eddigi sarokpontjait emlékeztetett, hogy az épületet, valamint az eszközöket és berendezéseket is beleértve egy csaknem négymilliárd forintos kórházi fejlesztésről van szó. Ez pedig különösen fontos annak ismeretében, hogy különböző felmérések szerint a lakosság a munkahelyteremtés és a közbiztonság mellett az egészségügyi ellátást tartja napjainkban a legfontosabbnak. Közölte: miként eddig, a jövőben is minden lehetőséget megragad annak érdekében, hogy anyagi forrásokhoz juttassa a régiót.

Készül a bokréta segítő kezekkel: dr. Mészáros Lajos (j1) és dr. Török Krisztina (j2)

Dr. Török Krisztina, a GYEMSZI főigazgatója köszöntőjében hangsúlyozta: a kórházak közös állami felügyelete eredményeként az intézmények a korábbinál jobban kiaknázhatják lehetőségeiket. Hozzátette: a rendelkezésre álló forrásokból nyilvánvalóan az egészségügy valamennyi szereplője többet szeretne, és reményét fejezte ki, hogy – miként a mostani béremelés is mutatja – az ágazatban dolgozók erőfeszítése, türelme és kitartása eredményre vezet.

Sinkovits Vilmos, a generálkivitelező Hőszer-Trade Kft. ügyvezető igazgatója leszögezte: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a jelenleg mintegy 70 százalékos készültségű épület időre elkészüljön. Bejelentette: a Hőszer-Trade Kft. egy nagyobb adománnyal járul hozzá a CT cseréjéhez.

Az új épület bokrétáját ezt követően dr. Galambos Dénes, dr. Dorkota Lajos, dr. Török Krisztina, dr. Mészáros Lajos, és Sinkovits Vilmos díszítette fel, majd az elhelyezték az épületen.

Legolvasottabb cikkeink