• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A halárusítást is ellenőrzi a NÉbiH az ünnepek előtt

Regionális hírek Forrás: MTI

Jellemzően kisebb szabálytalanságok miatt kellett figyelmeztetni a cégeket.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte az idei téli kiemelt ellenőrzéseket; elsősorban azokat az élelmiszereket – például az élő halakat és haltermékeket - vizsgálják, amelyeket a közelgő ünnepek miatt a leggyakrabban vásárolnak a fogyasztók – közölte Farle Csaba Csongrád megyei főállatorvos kedden Szegeden.

Az ellenőrök vizsgálják a friss hús, pácolt, füstölt nyers és főtt húskészítmények, közöttük a virsli előállítását és forgalmazását, továbbá az édesipari termékeket, így a szaloncukrokat, valamint a borokat és pezsgőket – mondta a szakember egy szegedi nagykereskedelmi áruházban tartott ellenőrzésen. Az élő halat és haltermékeket árusító kereskedelmi egységekben ellenőrzik az áru származásával kapcsolatos dokumentumokat, az állatorvosi igazolásokat, a tárolási körülményeket – a vízhőmérsékletet, illetve az olvadó jég hőmérsékletét –, de megvizsgálják az állatokat is, hogy van-e rajtuk élősködő vagy sérülés – ismertette a főállatorvos.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a gyártók és forgalmazók egyre felkészültebbek – mondta el Farle Csaba. Megjegyezte: Csongrád megyében évek óta nem találtak kirívó szabálytalanságot. A november 18. óta tartó kiemelt ellenőrzés során a megyében 20 vendéglátó egységet, 77 forgalmazót és 23 termékelőállítót vizsgáltak. Jellemzően kisebb szabálytalanságok miatt kellett figyelmeztetni a cégeket, de volt olyan egység, amelynek működését a hatóság kénytelen volt felfüggeszteni. Ebben az esetben a nyáron feltárt hiányosságok közül nem mindegyiket orvosolta a vállalkozás – ismertette a szakember.