• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A jótékonyság fókuszában: a traumatológia

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A bál bevételével az intézmény Traumatológiai Osztályának eszközbeszerzését támogatták.

A szerelem és az egészség jegyében negyedik alkalommal rendezte meg jótékonysági bálját a kórházzal karöltve az Albert Schweitzer Kórház Alapítvány. Az idei rendezvényt több mint 300 támogató tisztelte meg adományával, melyet az estélyen befolyt összeggel együtt a Traumatológiai Osztály eszközbeszerzéseire fordítanak - számolt be az eseményről az intézmény.

A színvonalas elegancia jegyében rendezett bált Hatvan szívében, a Grassalkovich Kastély Nagy Endre Rendezvénytermében tartották. Az est fővédnöke: Szabó Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében kiemelte a hatvani egészségügyi intézmény térségben betöltött egyre növekvő, kiemelkedő és meghatározó szerepét. Kihangsúlyozta, hogy az intézmény erősödését mi sem bizonyítja jobban, mint az a négy milliárd forint összértéket is meghaladó beruházás, amely éppen folyamatban van.

Horváth Richárd polgármester, az est védnöke köszöntőjében háláját fejezte ki a kórház dolgozóinak, amiért kitartó munkájukkal folyamatosan segítik az intézmény fejlődését. Elvitathatatlannak nevezte a város és a kórház egymáshoz való erős kötődését.

Dr. Stankovics Éva, az intézmény főigazgatója hangsúlyozta, hogy az előző évek jótékonysági báljaihoz viszonyítva idén megduplázódott a résztvevők és a támogatók száma is, amely az összefogás erejének megnyilvánulását mutatja. Megerősítette, hogy már a bál szervezésének elején összegyűlt az az összeg, amelyből meg tudják valósítani a kitűzött célokat. Rövidesen megvásárolják azt a colibri fúrót, amely a különböző speciális traumatológiai csontműtétek során nélkülözhetetlen. Emellett már megvásároltak két kötözőkocsit, egy EKG készüléket és az öt darab ólomkötényt is.

Az esemény résztvevőit a népszerű 4 for dance táncegyüttes és Kovács András Péter humorista szórakoztatta.

Lestyán Balázs, a város alpolgármestere, az Albert Schweitzer Alapítvány kuratóriumának elnöke hangsúlyozta azt a fontos prioritást, hogy az egyre jobban fejlődő egészségügyi intézmény eszközparkját a lehető legmagasabb minőségi szintre fejlesszék.

A bál teljes szervezése, valamennyi dekorációja és ünnepi menüje a kórház munkatársainak keze munkáját dicsérik. A főigazgató szerint ez a mindennapokban is jelen lévő páratlan összefogás és a csapatmunka jól mutatja a kórház erejét, előrevetíti biztató jövőjét.