• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A korszerűsítés eredményei a Pándy Kálmán Kórházban

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Ma már nem kell az épületek között vagy kerekes széken, hordágyon elszállítani vizsgálatokra a betegeket.

A Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház TIOP-2.2. hiánypótló fejlesztései TIOP-2.2.8.A-15/1 A1 projekt. Az Európai Unió támogatásával a pályázatból a kórház 192,63 millió Ft összegből korszerűsítette az egészségügyi ellátás színvonalát - számolt be az intézmény közleménye.

A Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház az elmúlt években jelentős fejlesztésekkel gazdagodott, amelyek a most átadott beruházások megvalósulásával váltak teljessé. A fejlesztések során korszerűsödött a betegellátó épületek közműve, a csapadékvíz elvezetés megoldottá vált.

A korszerű elvárásoknak megfelelően a korábban pavilon rendszerben működő betegellátó osztályok mára már csak nem teljes egészében egyetlen tömbben működhetnek. Biztosítva ezáltal a betegellátás komfortosságát. Ma már nem kell az épületek között -az időjárás viszontagságainak kitéve- vizsgálatokra kísérni, vagy kerekes széken, hordágyon elszállítani a betegeket, hanem, az egyes betegellátó egységek között zárt folyosókon juthatnak el a betegek az egyes vizsgálatokra. A megújult osztályokon korszerű műszerek és az orvosi eszközök segítik a szakembereket a gyógyító, ápoló munkájuk eredményesebbé tételében. A fejlesztésekkel a betegek elégedettsége is nő.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, 100 %-os támogatással.

Megújult a szülészet-nőgyógyászat is
A Szülészet-nőgyógyászati osztály fejlesztése a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban című projekt keretében megújul az osztály környezete és lehetőség adódik alternatív szülési módszerek bevezetésére is. Az Európai Unió a pályázatból 166,29 millió Ft forrást biztosított 100%-os támogatással.

A Szülészet-nőgyógyászati osztály egy mintegy három évtizeddel ezelőtt felújított épületben működött, az akkori előírásoknak megfelelően. Napjainkra mind az infrastruktúra, mind a szolgáltatás elavult. A korszerű betegellátási elvárásoknak nem felelt meg. Az osztály felújítása, komfortosítása keretében új - alternatív szülési lehetőségeknek is megfelelő - szülőszobák és vajúdó szobák kialakítására került sor, amelyek az intimitás szabályainak figyelembevételével kerültek kialakításra. A jövőben kisebb ágyszámú (1-2 ágy), önálló vizesblokkal rendelkező kórtermek állnak a szülő nők rendelkezésére.

Megújult a rooming-in szoba is, amelyben az újszülött a születése pillanatától kezdve együtt lehet édesanyjával.

Ugyanakkor a kórházi fertőzések megelőzése érdekében a betegellátás és a látogatói forgalom különválasztása is megvalósult, korszerűsödtek a műtők és a közmű is. Az akadálymentesített Szülészet-nőgyógyászati osztály a jövőben a progresszivitási szintjének megfelelő magas színvonalú ellátást tud nyújtani.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, 100 %-os támogatással.