• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A középiskolákat járják a véradásszervezők

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Április utolsó hetében is számos kihelyezett véradást szerveznek a dél-alföldi régióban.

Szegeden péntekig minden hétköznap 8 és 13 óra között, csütörtökön reggeltől 18 óráig várják a klinikaparkban lévő véradóállomáson a donorokat. Szekeres Veronika regionális vezető tájékoztatása szerint Hódmezővásárhelyen az Erzsébet Kórházban április 27-én csütörtökön a reggeli órákban, a makói kórházban szerdán és csütörtökön 9 és 13 óra között, a szentesi területi vérellátóban pedig kedden és szerdán 8-tól délig számítanak a véradókra. Kiszállásos véradást Csongrád megyében hétfőn a szegedi Hansági Ferenc Szakközépiskolában és a felgyői polgármesteri hivatalban, kedden a csengelei faluházban és a tömörkényi tornateremben, szerdán a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karán és a Corvin Szakközépiskolában, csütörtökön egyebek mellett Szegeden a Hattyas sori sporttelepen és Makón a Galamb József Szakképző Iskolában, pénteken a csongrádi Síp utcai általános iskolában és a szegedi Krúdy Gyula Szakközépiskolában szerveznek.

Békés megyében a gyulai, az orosházi és a békéscsabai kórházakban egyaránt minden munkanap 8 és 12 óra között várják a felajánlkozó véradókat. Hétfőn a dévaványai Borostyán szociális otthonban és a kisvárosban működő Eötvös Gimnáziumban, kedden a Tessedik Főiskola békéscsabai intézetében és a kötegyáni művelődési házban, szerdán ugyancsak a megyeszékhelyen, a Rózsa Ferenc Gimnázium ebédlőjében, továbbá a szlovák iskolában és a mezőhegyesi szakképző intézetben lesz véradás. Csütörtökön a gyomaendrődi kultúrházban és ugyanott a Bethlen Szakképző Iskolában, továbbá a gyulai egészségügyi főiskolán, pénteken pedig a Kemény Gábor Szakközépiskolában és a nagyszénási művelődési házban várják a véradókat.

A kecskeméti területi vérellátóban péntekig minden nap számítanak donorokra. A vérellátó állomás körzetében hétfőn a kiskunhalasi pszichiátriai otthonban és az egészségügyi szakközépiskolában, kedden Kiskőrösön a Wattay Szakközépiskolában és a Suzukinál, szerdán a kecskeméti Kandó Kálmán és a Bólyai szakközépiskolákban, csütörtökön és pénteken ugyancsak a megyeszékhelyen, előbbi napon a Katona József Gimnáziumban, utóbbin a Kocsis Pál Szakközépiskolában lesz lehetőség véradásra.

Legolvasottabb cikkeink