• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

A magánélet és a munka összeegyeztetéséért

Regionális hírek 2018.05.17 Forrás: Weborvos Szerző:
A magánélet és a munka összeegyeztetéséért

A nőkkel, anyákkal, gyermeküket egyedül nevelő férfiakkal, családtagjaikat ápoló emberekkel személyesen felveszik a kapcsolatot.

A közeljövőben megkeresik a munkahelyeket, társszervezeteket együttműködési javaslatokkal – jelezte Ujvárosy Andrásné, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezetének igazgatója, a „Vöröskereszt a nőkért Hajdú-Bihar megyében” című EFOP-1.2.9-17-2017-00021 projekt szakmai vezetője a projektnyitó rendezvényen, amelyet konzorciumi partnerével a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatallal tartott meg 2018. május 14-én Hajdúböszörményben. 

A célcsoportba olyan aktív korú nők tartoznak, akiknek a fent jelzett helyzet; magánélet és munka összeegyeztetése hátrányosan érint; pályakezdők, kisgyermeküket nevelő édesanyák, fogyatékkal élő gyermeket vagy tartós beteg hozzátartozót ápolók. Ám nem húznak határt a nemnél a pályázat megvalósítói, hiszen férfiak is kerülhetnek ebbe a helyzetbe; olyan édesapák, akik egyedül nevelik gyermekeiket, esetleg tartós beteget ápolnak – tudták meg a jelenlévők a szakmai vezető beszámolójából. Természetesen a „másik oldal”, a foglalkoztatók szférája is célcsoport, hiszen a kettő között építenek hidat a projekttel. 

– Szándékunk, hogy a célcsoportba tartozó nőket munkához juttassuk, vagy ennek esélyét növeljük. Legfontosabb a közös koncepció a munkearőpiacra visszatérők és a munkáltatók szférája között – mondta Fazekasné Farkas Ibolya, a Vöröskereszt területi vezetője a Család és KarrierPONT vezetője. Mint kifejtette, mind a két célcsoportnak készülnek programokkal. A nőkkel, anyákkal, gyermeküket egyedül nevelő férfiakkal, családtagjaikat ápoló emberekkel személyesen felveszik a kapcsolatot, majd igényfelmérés után a szükséges szolgáltatást megszervezik; tanácsadást, képzést, tréninget. Pszichológusokat, mentálhigiénés szakembereket is bevonnak a munkába. Munkáltatókkal lépnek kapcsolatba, fórumokat, műhelymunkákat szerveznek szemléletformálás és érzékenyítés céljából. A hiányszakmákat is felmérik, hogy képzéseket szervezzenek rá.

Legolvasottabb cikkeink