• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A részeg beteg ütött-vágott, harapott

Regionális hírek Forrás: MTI

Agresszív betegekkel kellett megküzdeniük a mentőknek, orvosoknak.

Egészségügyi dolgozókat bántalmazott egy férfi Miskolcon, a rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást ellene - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Dobi Tamás elmondta: a napokban Miskolcon kórházba szállítottak egy 27 éves ittas férfit, aki ellátása közben bántalmazta az intézmény munkatársait. A hirtelen ingerlékennyé váló férfi ütött-vágott, az egyik ápoló lábát is megharapta a cipőn keresztül. Két ápoló és egy betegszállító nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrségi szóvivő szerdán egy hasonló, szintén Miskolcon történt esetről tájékoztatta az MTI-t: egy nő ököllel megütötte a mentőápolót, az nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Rátámadt a mentőkre egy nő csütörtök délután a főváros IV. kerületében - tájékoztatta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-t

Az 50 év körüli nőhöz gyógyszermérgezés gyanújával hívtak mentőt, de nem akart kivizsgálásra kórházba menni. Először szidalmazta és fenyegette a mentőket, majd az orvosra támadt, megrángatta a ruháját. A mentők rendőri segítséget kértek. A nőt járőrök segítségével sikerült kórházba szállítani. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a nő ellen.

Győrfi Pál emlékeztetett arra, hogy a büntető törvénykönyv közfeladatot ellátó személy elleni erőszakról szóló paragrafusa szerint aki a közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetőleg emiatt bántalmazza, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az igazságügyi államtitkár februárban azt mondta, hogy az új büntető törvénykönyvet várhatóan még a tavaszi ülésszak alatt elfogadja a parlament, a jogszabály 2013. július 1-jén lépne hatályba. Az államtitkár a várható újdonságok között említette, hogy szigorítanák a hivatalos, valamint a közfeladatot ellátó személyek - így például a pedagógusok és a mentők - elleni erőszak megítélését.

Legolvasottabb cikkeink