• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A Sanofi munkával is beszállt a felújításba

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Az óvoda az egyik legérzékenyebb területe a köznevelésnek, nem mindegy, hogyan telik az a három év.

Március 12-én került átadásra a megújult Miskolci Diósgyőri óvoda. A korszerűsítés keretében felújították az intézmény vizes blokkjait, az öltözőszekrényeket, kicserélték a csoportszobák bútorzatát, új játékokat vettek és új, az uniós előírásoknak eleget tévő kültéri játékokat telepítettek az óvoda udvarára. Az óvoda a korszerűsítést részben központi pályázati forrásból, részben a Sanofi Gyógyszergyár támogatásával tudta végrehajtani. Az ünnepélyes átadáson az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről Czunyiné Dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, és Mester Viktória, a Sanofi Gyógyszergyár csanyikvölgyi gyáregységének igazgatója is részt vett.

Az ünnepélyes átadón Czunyiné Dr. Bertalan Judit, köznevelésért felelős államtitkár elmondta: "Az óvoda az egyik legérzékenyebb területe annak az intézményrendszernek, amit köznevelésnek hívunk. Az óvodáztatás felkészít az iskolára, ebben a három évben nagyon sok minden eldől, ha a gyerekek jókor, jó lehetőséget kapnak, akkor számukra könnyebbek lesznek az iskolai évek."

„Az elmúlt négy évben a 32 miskolci óvoda harmada újult meg mintegy egymilliárd forintból, zömmel uniós pályázatokon elnyert pénzből" – mondta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Hozzátette: „reméljük, hogy néhány éven belül a többi óvoda felújítása is megkezdődhet."

Az udvar megszépítéséhez a Sanofi Gyógyszergyár munkatársai önkéntes munkával is hozzájárultak. Az óvodába sok olyan kisgyerek jár, akiknek a szülei a csanyikvölgyi gyógyszergyárban dolgoznak.
Mester Viktória a Sanofi részéről méltatta a privát és az állami szektor összefogásának fontosságát: „A céljaink azonosak. A Sanofi felelősséget érez a neki otthont adó közösség fejlődésért. Büszkék vagyunk arra, hogy támogatásunkkal a gyerekek élménydús, a testi-lelki fejlődésüket szolgáló éveket tölthetnek a Miskolci Diósgyőri Óvodában."

A Sanofi Gyógyszergyár az elmúlt években összesen több mint 12 millió forinttal járult hozzá a Miskolci Diósgyőri Óvoda korszerűsítéséhez. A vállalat elkötelezett az óvoda fejlesztése mellett, amit jelez, hogy további anyagi támogatást is kilátásba helyeztek.