• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A szikén innen, a plasztikán túl…

Regionális hírek Szerző:

Hogyan lesz holisztikus a plasztikai sebészet?

Az Arkánum Medhotel Medical Centerében nem csak a testek, de a lelkek is szépülnek. Dr. Andók Csaba 22 éves műtéti tapasztalattal vezeti a Medhotel plasztikai sebészeti részlegét. Pályáját általános sebészként kezdte, majd a gyermeksebészeten megismerkedett a plasztikai műtétek világával. Keze alatt számos páciens új önbizalmat nyert és nyer azóta is…



- Mire vagy a legbüszkébb, van ilyen eset?
- Nehéz kiemelni, a plasztikai sebészetet azért szeretem, mert én is vallom azt, amit egyre többször hallok más kollégától is, hogy az egészség a test és a lélek harmóniájából áll össze. A test harmóniája pedig a szépség egy bizonyos határáig meg kell, hogy legyen, tehát egy kettős harmónia, amit én vallok. Az esztétikai állapot javításával, mint a testi, mint a testi-lelki harmóniát sikerül jobb állapotba hozni vagy teljesen helyreállítani. Ez nagyon jó érzés.

- Innen ered a ’léleksebész’ becenév?
- Több helyen dolgoztam már általános sebészeten, általános sebészek között, többször mondták, hogy ’ez, amit te csinálsz, ez léleksebészet’. Először idegen volt, de az évek során megbarátkoztam ezzel a kifejezéssel és úgy gondolom, hogy ebben van igazság. Van a sebészetnek egy holisztikus szemszöge, sokszor egy műtéti igény irreális elvárások és minták miatt képződik, ezeket fel kell ismerni és helyén kezelni a problémát. Próbálok én is segíteni ilyenkor, de nyilván ennek vannak határai.

- A plasztikai sebészetnek van egy ilyen velejárója, hogy ráakasztjuk a ’hamis’ jelzőt. 
- Sajnos igen, holott a plasztikai sebészet célja, hogy a lehető legtermészetesebb állapotot hozza létre a nem meglévőből vagy a kórosan fejlődöttből. Vannak eltúlzott kérések, amik a természetesség rovására mennek, de az Arkánum Medhotelben nem vállalunk olyan műtéteket és beavatkozásokat, amik a természetességet megbontanák, inkább a természetességet segítjük elő.

- A természetgyógyásszal van közös munkaterületetek?
- Nagyon értékes gyógyász. Mi a nyugati gyógyászat tanítványai vagyunk, és azt műveljük, viszont nagyon sokat tanultunk az utóbbi években, évtizedekben a más típusú gyógyításokról. Nagyon tisztelem és hiszem az ő tehetségüket és tudásukat, hiszen számos esetben, amikor a nyugati típusú gyógyászat elakad, a természetgyógyász tudta továbblendíteni a gyógyulást.

- Egyre többet hallunk a spirituális gyógyászatról, mi erről a véleményed?
- A spirituális megközelítésű gyógyászat nagyon távol állt tőlem sokáig, aztán ahogy egyre jobban megismerkedtem a természetgyógyászat eredményeivel, energiagyógyászattal, és olyan gyógyászatot folytató személyekkel, akik kimondottan a lélek elsőbbségét, elsődlegességét vallják a betegségek kialakulásában, az én szemléletem is átalakult. Tehát már én is úgy gondolom, hogy a lélekben lévő problémák hozzák előre első sorban a testi betegségeket. Ha a lelki állapot rendeződik, a betegségek is előbb, gyorsabban gyógyulnak, vagy spontán gyógyulnak. Számtalan ilyen esettel találkoztam, amikor a nyugati gyógyászat eredménytelenségében elkeseredett páciens spirituális gyógyítóhoz fordult és akár nagyon súlyos betegségek esetében is nagyszerű gyógyulások alakultak ki. Én is hiszem, hogy a test és a lélek harmóniája az egyenlő az egészséggel. Én is sokszor bevonok a tevékenységeimbe spirituális tudású gyógyítókat.

A holisztikus plasztikai sebészet tehát kivitelezhető, és fontos szempont az egyensúly megteremtésére a modern plasztikai műtétek során. Az Arkánum Medhotelben Horvát László Vanamali képviseli az indiai ayurvedikus gyógyászatot. A műtét előtti méregtelenítések és fogyókúrák levezénylésében erősen támaszkodunk szakértelmére, valamint az orvosi piócákkal történő, műtéti és sebgyógyulási folyamatokat segítő tevékenysége is kiemelt.

Az Arkánum Medhotel nyitás előtti időszakában már fogadja vendégeit és pácienseit konzultációra. Részletek: info@arkanumhotel.hu www.arkanumhotel.hu, www.facebook.com/ArkanumMedhotel