• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A támogatásból költözhet a gyulai gyerekosztály

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Megszűnik a rossz állapotban lévő telephely, sőt mosodakonzorcium is alakult.

A „Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatására – gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz, ehhez kacsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására" című, ÁEEK-OEP-EMMI-2016/1 számú pályázati felhívásra a Békés Megyei Központi Kórház gyulai Gyermekgyógyászati osztálya a központi telephelyre -5700 Gyula, Semmelweis utca 1.- történő költöztetéséhez 116 207 338 Ft támogatást kapott - tudatta a kórház közleményben.

A szakmai koncepció már több évvel ezelőtt megszületett, azonban az akkor rendelkezésre álló források a komplex ellátásnak helyet biztosító épület teljes körű felújítására nem voltak elegendőek. Jelen pályázat azonban a hiányzó forrást biztosítja, ezzel a gyermekgyógyászati ellátás teljes területe biztonságosabbá válik.

2017-ben a sikeres pályázatnak köszönhetően megújul az épületrész elektromos hálózata, amely a korszerű szerelvényekkel együtt biztosítja a jelenlegi szabványoknak való megfelelést. A világító testek modernebb, energiatakarékos berendezésekre történő cseréje is megvalósul, döntően a betegágyak környezetében. Átalakításra kerül továbbá a műtő elektromos rendszere is. A fejlesztésnek köszönhetően közel 12 % -al csökken az épület villamos energia felhasználása.

Az orvosi gázellátás rendszerének cseréje, az előírásoknak megfelelő szünetmentes tápegység beszerelése valamint egy modern nővérhívó rendszer kialakítása egyrészt a minimumfeltételeknek való megfelelést biztosítja, valamint a nővérek felügyeleti terhelését csökkenti, így biztosítva a betegellátásra fordított idő, ezáltal a betegbiztonság növelését.

A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően egyrészt egy jelentős felújításra szoruló telephely megszüntetése válik biztosítottá, másrészt elérhető a kórház működési költségeinek csökkenése.

Mosodakonzorcium alakul Békésben
Ugyancsak nyert a kórház a régió fekvőbeteg szakellátást nyújtó intézményei számára mosodai szolgáltatást biztosító mosoda kialakítására beadott pályázattal. A Békés Megyei Központi Kórház gyulai telephelyén megvalósuló fejlesztés eredményeként felépülő modern mosoda a jövőben 5 egészségügyi intézmény hét tagkórházának egészségügyi textillel történő ellátását biztosítja. A pályázati konzorciumban részt vesz a Békés Megyei Központi Kórház, mint vezető partner mellett az Orosháza Városi Kórház, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház és a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza.

A konzorcium a mosoda kialakítására 623 738 054 Ft támogatásban részesült, melyből az alábbi fejlesztések valósulnak meg.

Az új, optimális méretgazdaságosságú mosodában a modern technológia mellett tovább működnek majd az alacsony felújítási költséggel megújuló, jelenleg is üzemelő kórházi mosodák berendezései. A felújított gépek még évekig biztonságosan és hatékonyan végzik a kórházi textiliák tisztítását.

A mosoda létrehozásával párhuzamosan bevezetésre kerül egy modern textília azonosító és nyilvántartó rendszer is, amely több tényezővel hozzájárul a működési hatékonyság növeléséhez. Ezzel nyomon követhető a textília útja, élettartama, mennyisége, így a napi munkához szükséges mennyiség illetve a pótlási szükséglet könnyebben tervezhető.

A jelenleg elavult, elhasználódott textíliák helyett, új, jobb minőségű ágyneműk, betegingek használata válik biztosítottá, ami hozzájárulhat a betegek komfortérzetének növeléséhez - áll a közleményben.