• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Adomány a korszerű gyermekellátásért

Regionális hírek 2018.12.07 Forrás: Unideb.hu
Adomány a korszerű gyermekellátásért

A legmodernebb berendezésekkel korszerűsítették a gyerekek gyógyításához szükséges eszközparkot.

A Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika intenzív és koraszülött intenzív osztályának eszközparkját fejlesztik a Tranzit-Ker Zrt. idei kétmillió forintos adományából. Az idei a nyolcadik alkalom, hogy a vállalat a társadalmi felelősségvállalás jegyében kétmillió forintot adományoz „A Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért” alapítványának. Az összeget jelképező csekket december 6-án, csütörtökön adta át Szabó Miklós, a Tranzit-Ker Zrt. vezérigazgatója Balla György egyetemi tanárnak, az alapítvány elnökének a Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján - számolt be róla az Unideb.hu.

Az évek óta tartó töretlen támogatásnak köszönhetően a Debreceni Egyetem Gyermekklinikáján jelentősen javultak a betegellátás körülményei, és a legmodernebb berendezésekkel korszerűsítették a gyerekek gyógyításához szükséges eszközparkot.

- Az elmúlt hét évben a vállalat felajánlásából egyebek mellett új ágyakat, ultrahang, illetve gyermekújraélesztő készüléket vásároltunk, valamint fejlesztettük a gyermek sürgősségi és az intenzív osztály műszerezettségét – fogalmazott az adományátadón Balla György, az alapítvány elnöke.

A klinika korábbi igazgatója kiemelte: mindig azt tartották szem előtt, hogy fájdalom és tűszúrás nélküli beavatkozásokkal tudjanak segíteni a gyerekeken. Az idei felajánlásból olyan készülékekkel bővítik majd az intenzív és koraszülött intenzív osztály készletét, amelyek szúrás nélkül képesek folyamatosan mérni a gyerekek vérében lévő gázokat.

- Fontosnak tartjuk segíteni a rászorulókat, a gyermekek, a gyermekegészségügyi intézetek és a sérült gyermekekkel foglalkozó intézmények pedig prioritást élveznek – hangsúlyozta Szabó Miklós, a Tranzit-Ker Zrt. vezérigazgatója.

- Az intenzív ellátás és a neonatológia nagyon költséges, de alapvető szükséglet, hogy minél kevésbé legyen invazív egy-egy beavatkozás. Az elmúlt években itt valósultak meg a legnagyobb fejlesztések, ezáltal jelentősen javult az ellátás színvonala. Ehhez minden adományra szükség van – mondta el Veres Gábor klinikaigazgató, aki szólt arról is, hogy az intézmény betegellátási területe nemcsak Hajdú-Bihar megyére és a régióra korlátozódik, hanem a Dunántúlról, sőt határainkon túlról, Kárpátaljáról és Erdélyből is érkeznek gyerekek. A klinikán évente csaknem 85 ezer járóbeteg gyermeket gyógyítanak, és 15 ezer fekvőbeteget látnak el.

Mátyus László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja a sajtótájékoztatón elmondta, hogy minden évben több mint 400 orvostanhallgató érkezik a Gyermekklinikára, hogy megismerkedjenek az orvoslás ezen különleges területével. - A mi felelősségünk, hogy a medikusok olyan képzésben részesüljenek, és olyan eszközök használatát tanulják meg, amelyek részei a modern medicinának. Saját forrásból minden évben 150 millió forintot adunk a klinikáknak eszközfejlesztésre, de nagy szükség van a külső támogatásra is – hangsúlyozta a dékán.

Legolvasottabb cikkeink