• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ártatlannak vallotta magát az elsőrendű vádlott

Regionális hírek Forrás: MTI

Ártatlannak vallotta magát a pécsi egyetem egykori gazdasági főigazgatója.

Ártatlannak vallotta magát a pécsi egyetemi vesztegetési ügy elsőrendű vádlottja a Győri Törvényszéken tartott hétfői tárgyaláson. I. Gábor, a Pécsi Tudományegyetem egykori gazdasági főigazgatója - aki a vádirat szerint két tucatnyi társával bűnszervezetet hozott létre, majd csúszópénzek fejében kötöttek beszállítói és szolgáltatási szerződéseket, s ezzel több mint százmillió forint kárt okoztak - egyetlen vádpontban, a pénzhelyettesítővel való visszaélésben volt hajlandó nyilatkozni.
Erről azt közölte: távmunkában dolgozásának feltételeit akarta megteremteni, amikor az egyetem nála lévő bankkártyájával félmillió forintért informatikai eszközöket vásárolt, illetve hatszor ekkora értékben megrendeléseket adott le.

Előbbi kapcsán úgy nyilatkozott I. Gábor: mivel munkaeszközeit az eljárás során a rendőrség lefoglalta, meg kellett teremtenie az otthoni távmunka feltételeit, a feladott, de nem teljesített megbízásoknak pedig azért oly magas az értéke, mert - miután internetes megrendeléséről nem kapott visszaigazolást - más webshop-okban is leadta azt.

A férfi mindvégig azzal érvelt: az egyetemet nem érte kár a megrendeléssel, mivel az eszközöket annak nevére vette, illetve próbálta megvenni, s ugyan ő használta volna azokat, azok mindvégig az intézmény tulajdonában maradtak volna. Amikor - a kifogásolt vásárlások előtt két és félévvel - átvette a bankkártyát, se jogszabály, se az egyetem szervezeti-működési szabályzata, se az intézmény gyakorlata nem tiltotta, hogy használja a kártyát, és meg sem szüntették jogosultságát - jegyezte meg.

A Győri Törvényszék néhány nappal a per szeptember 18-i kezdete előtt hozta meg kizáró döntését, amely közvetve az eljárás érdemi részének tolódását is okozta: az első napon derült ki ugyanis, hogy az első rendű vádlott két másik védőjének egyike visszaadta megbízását, a másiknak pedig a vádlott mondott fel, így jogi képviselet híján közel két héttel később, október elsején indulhatott el az eljárás. Később a nagyszámú védői beadvány elbírálása miatt csúszott a vádlottak nyilatkozattétele.