• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Átadták a kórház felújított nővérszállóját

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Befejeződött a hatvani kórház nővérszállójának energetikai rekonstrukciója.

„Az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet Nővérszállójának teljes körű energetikai korszerűsítése" című, KEHOP-5.2.10-16-2016-00065 azonosítószámú projekt keretében összesen 91 259 684 forint európai uniós támogatás révén valósult meg az Intézmény nővérszálló épületének homlokzati hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje valamint a lapostető szigetelése.

A projektzáró rendezvény alkalmával Dr. Stankovics Éva főigazgató kiemelte, hogy a nővérszálló épületének megújítására nem kellett annyit várni, mint a főépületére, hiszen egy „fiatal" épület, melynek ugyanakkor meglehetősen elavult volt az energetikája.

Nagy öröm a kórház számára a Nővérszálló felújítása, hiszen nagyon fontos a munkaerő megtartó képessége. Az épület 100%-os kihasználtsággal működik, ugyanakkor nagy rá az igény, így tervezik annak bővítését. Az épület stílusában illeszkedik a már megvalósult fejlesztésekhez, melynek környezetét is megpróbálták otthonossá varázsolni, hiszen az orvosokon, nővéreken kívül, az épület ad helyet az egészségfejlesztési irodának, a munkahelyi bölcsődének és több civil szervezetnek is egyarűnt.

Az épületen valamennyi nyílászárót kicserélték, megtörtént a homlokzat hőszigetelése, illetve megújult a villámhárító rendszer is.

A főigazgató nagy örömmel jelentette be, a soron következő betegbiztonsághoz kapcsolódó fejlesztést, melynek támogatói döntését épp az átadó előtt vehették át.

Szabó Zsolt államtitkár hangsúlyozta tudatos fejlesztési stratégiát hajtanak végre, melynek célja élhető régió, település és kórház megteremtése, ezekben a fejlesztésekben nem fogadnak el kitérőt. Az épület megújításával egy újabb lépcsőt értek el ebben a stratégiában.

A kormány célja az egészségügy három lábának megerősítése. Ezek az infrastruktúra, a rendszerek finom hangolása az EFOP pályázatokkal, a harmadik és egyben legfontosabb pedig a humánerőforrás fejlesztése. Az orvosok és a szakdolgozók területén is egyre nagyobb hangsúlyt kap a képzés, a továbbképzés.

Hangsúlyozta a következő, már támogatási szerződéssel rendelkező feladat a főépület energetikai felújítása, illetve a járóbeteg szakrendelő teljeskörű energetikai rekonstrukciója, mellyel valamennyi épület egységes arculatot kap. Ennek a fejlesztésnek része az aszódi Járóbeteg szakrendelő is.

Legolvasottabb cikkeink