• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Átfogó onkológiai fejlesztés Veszprém megyében

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Farkasgyepün ma adták át az orvosi műszerekkel felszerelt új diagnosztikai épületet.

Két helyszínen valósul meg az „Átfogó fejlesztés a Veszprém Megyei Kórházban, konzorciális összefogással a Közép-dunántúli Regionális Onkológiai Centrum létrehozásáért és az egységes regionális onkológiai ellátó hálózat kialakításáért" elnevezésű projekt, melynek célja a térség 480-500 ezer fős vonzáskörzetében egy komplex onkológiai ellátását biztosító központ létrehozása Veszprémben és aktív szerepvállalása a régió távolabbi részein élő betegek ellátásában. E projekt részét képezi a farkasgyepűi tüdőgyógyintézetben megvalósult beruházás, ami az új diagnosztikai szárny megépítésével, valamint új, korszerű orvosi gép-műszerek és mobíliák beszerzésével a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet infrastrukturális körülményeit javítja, és a még magasabb színvonalú betegellátást segíti - tudatta a projekt befejezett, farkasgyepűi elemének ünnepélyes átadásáról az intézmény.

A TIOP-2.2.5-09/1-2010-0006 azonosítószámú európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés teljes beruházási költsége 3.680.722.500 Ft, melyből a támogatás összege: 2.347.399.177 Ft.
A Csolnoky Ferenc Kórházban egy 4271 m2 alapterületű komplex onkológiai ellátást biztosító központ épül. A központ pincéjében a sugárterápiás kezeléseknek, a földszinten a járóbeteg-ellátásnak, illetve egy 12 ágyas speciális kezelő- és megfigyelő egységnek, az emeleten 62 ágyas onkológiai és onkoradiológiai fekvőbeteg osztálynak ad helyet. Az épület tetőszintjén mentőhelikopter-leszállóhely épül. Az ellátást segítő 2 korszerű lineáris gyorsító, brachy-terápia és lokalizációs CT készülék, illetve a citosztatikus labor telepítése is a pályázat segítségével történik meg.

A farkasgyepűi tüdőgyógyintézetben a fekvőbeteg szárnyakhoz közvetlenül kapcsolódva az onko-pulmonológiai ellátást segítő 490 m2-es akadálymentesített diagnosztikai szárny épült fel, azon vizsgáló, diagnosztikai funkciókkal, amelyek korábban a kórház területén szétszórva, kispavilonos rendszerben működtek. Az építési munkálatok a múlt évben kezdődtek meg, az új diagnosztikai szárny műszaki átadása 2014. április 7-én megtörtént, azóta a használatbavételi engedély is megérkezett.

A közel kétszázmillió forintos építési beruházás mellett az új épület berendezéseire és orvosi gép-műszereire több mint százmillió forintot fordíthat a tüdőgyógyintézet.

Ennek keretében képerősítő berendezést és kiegészítőit, a mellkas-elvételező berendezést, pulmonológiai műszereket, informatika eszközöket és az orvosi műszerekhez tartozó mobíliákat vásárolhatott az intézet, melyek szállítása nagyrészt megtörtént, néhány további orvosi műszer és eszköz (például hordozható EKG, félautomata endoszkópos mosó berendezés) beszerzése pedig folyamatban van.

A farkasgyepűi projektelem megvalósításának összértéke, támogatottsága:
a farkasgyepűi projektelem összköltsége: 332.155.899 Ft
a támogatás összege a farkasgyepűi elemben: 211.834.085 Ft

Legolvasottabb cikkeink