• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Csabán és Gyulán is avatott ma Zombor Gábor

Regionális hírek Forrás: MTI

A 2,556 milliárd forintos, uniós projekt keretében a központi technológiai tömböt korszerűsítették.

A magyar egészségügyi infrastruktúra, az eszközpark olyan fejlődésen megy keresztül a következő néhány évben, amilyenre korábban nem volt lehetőség - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedden, amikor átadta a békéscsabai Réthy Pál Kórház új sebészeti tömbjét. Zombor Gábor hozzátette: ezeket a fejlesztéseket és az ellátórendszert hatékonyan fenn is kell tartani, működtetni kell. Azzal, hogy az állam átvette a kórházi rendszert, azt a cél tűzte ki, hogy az állami szerepvállalás egyben állami garanciát is jelentsen a fenntartásban, a működtetésben.

Fontosnak nevezte, hogy a meglévő kórházak továbbra is kórházként működjenek, hasonlóan magas minőségű ellátást biztosítva a saját szintjükön az állampolgároknak az ország minden szegletében, a társadalombiztosítási rendszeren belül és ingyenesen.

Az államtitkár az egynapos sebészetről szólva célként jelölte meg a volumenkorlát eltörlését. Így próbálják kiváltani azokat a drágább, a kórházak és a betegek számára is megterhelőbb ellátási formákat, amelyeket jelenleg részben finanszírozási okból, részben az egynapos sebészeti volumenkorlát miatt kénytelenek kórházi ágyak igénybevételével elvégezni.

A most átadott, 2,556 milliárd forintos, az unió által támogatott projekt keretében a központi technológiai tömböt korszerűsítették. Egy központi tömbben egyesítették a sürgősségi betegellátó osztályt, a központi műtőt, a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályt, az egynapos sebészeti részleget és a központi diagnosztikát. Olyan struktúra jött létre, amelyben a hasonló jellegű szakmák szoros egysége valósulhat meg. Az egynapos sebészet saját hotelrészbe kerül, önálló szervezeti egységként működik.

A békéscsabai avatóünnepség előtt Zombor Gábor ünnepi beszédet mondott Gyulán, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban, ahol egy integrációt támogató, mintegy kétmilliárd forintos fejlesztés kezdődött a megyei kórház és a békéscsabai Réthy Pál Kórház együttműködésében. A mintának szánt programtól azt várják az államtitkárság vezetői, hogy a két intézmény összehangolt és magas színvonalú gyógyító tevékenysége optimális és költséghatékony eljárások sorát eredményezi.

Legolvasottabb cikkeink