• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az egészség a munkaerőpiacon is érték

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

A több mint 10 éves Budai Egészségközpont Budapest egyik vezető magán-egészségügyi szolgáltatója.

Mára több mint 230 hazai és multinacionális szerződött vállalati partner, továbbá mintegy 80 ezer magán páciensnek ajánlja az egészségügyi szolgáltatások széles kínálatát. A családias és elegáns környezetben több mint 100 elismert szakorvos 45 szakterületen fogadja a pácienseket.

A Budai Egészségközpont személyre szabott szolgáltatásokkal, orvosai kiemelkedő szaktudásával, a legmodernebb berendezésekkel és a hozzájuk fordulók igényeinek folyamatos mérésével megbízható, magas minőséget nyújtó partner. Az Egészségközpont ügyfelei között többek között a sanofi-aventis/Chinoin, a MOL, a General Motors, az SAP, a TEVA és a Bosch is szerepel.

A Budai Egészségközpont ezúttal sajtótájékoztatón mutatta be a 2010. évi Prémium menedzser szűrővizsgálati programjának eredményeit. A szűréseken csaknem 1000 közép- és felsővezető vett részt, így a vizsgálatok a vezető beosztású munkavállalók egészségi állapotáról a magán-egészségügyi piac egyik legátfogóbb képét mutatják.

A tavaly felállított diagnózisok 91 százaléka valamilyen kóros állapotra utalt, és csupán az esetek 9 százaléka volt normális eredményt mutató. A diagnózisok majdnem 50 százaléka az emésztőrendszer, a szem, illetve a táplálkozási és más anyagcsere betegségek csoportjába soroltatott. A leggyakoribb menedzserbetegségek közé az anyajegyek jóindulatú elváltozásai, a lúdtalp, az elhízás, valamint a vérzsír-rendellenességek tartoztak.

- A statisztikai adatok évente a rendszeres szűrővizsgálat fontosságára figyelmeztetnek. Fontos tudni, hogy a betegségek és a szövődmények kialakulása megfelelő kivizsgálással, orvosi kezeléssel, gondozással megelőzhető lehet. Az egészségmegőrzés pedig úgy a munkavállalót, mint a munkáltatót jelentős bevételkieséstől és költségektől óvhatja meg. Tapasztalataink szerint a vállalatok mindinkább odafigyelnek erre, a munkavállalók közül sokan évek óta részt vesznek vizsgálatainkon. Ennek köszönhetően az esetek többségében nem diagnosztizáltunk súlyos elváltozást az elmúlt évben – mondta Kiss András, a Budai Egészségközpont marketing és értékesítési igazgatója.

A Prémium szűrővizsgálati programban 7800 orvos-páciens találkozóra került sor, és a vizsgálatok során 7037 esetben állítottak fel diagnózist. Egy menedzserre átlagosan 7,2 diagnózis jutott 2010-ben, és a diagnózisok 91 százalékában fedeztek fel valamilyen kóros állapotot az intézmény orvosai. A menedzserek leggyakoribb 20 betegsége a diagnózisok 56 százalékát tette ki.

- A leggyakoribb eltérésként a festékes anyajegy fordult elő az esetek 48 százalékában. Ezek az anyajegyek, azaz adott helyzetükben jóindulatú daganatok közé tartoztak, de mindenképpen odafigyelést igényelnek – mondta dr. Nagy Judit, az intézmény orvosigazgatója.

- A nálunk szűrtek 38 százalékánál diagnosztizáltak lúdtalpat, 36 százaléknál elhízást, 30 százaléknál pedig magas koleszterin- és trigliceridszintet (vagyis vérzsír-rendellenességeket) találtak az orvoskollégák. Utóbbi elváltozások a tapasztalatok szerint a mozgásszegény életmód és az egészségtelen táplálkozás következményei. Az 5. leggyakoribb betegség az időskori látás volt, régebbi elnevezéssel az öregszeműség. Ez a kórkép a páciensek 27 százalékánál volt felismerhető. Az esetek csaknem 26 százalékában fedeztek fel az orvosok fogínygyulladást és foggyökér betegségeket, amik fogászati gócot is jelenthetnek és számos betegség forrásai lehetnek. A szűréseken résztvevők mintegy negyedét érintette a rövidlátás, ami a teljes népesség körében is az egyik leggyakoribb szemészeti elváltozás. Továbbá a vizsgáltak majd’ 20 százalékánál diagnosztizáltak foghiányt, fogszuvasodást és elsődleges magasvérnyomás-betegséget a szakemberek – mondta a doktor nő.

A 20 legjellemzőbb kóros állapot közé tartozott a tavalyi év során a távollátás, az allergia, és a máj betegségei. Utóbbi kategóriában 42 főnél mutatták ki az egyik leggyakoribb "menedzserbetegséget", a stresszes és rendszertelen élet egyik következményeként kialakuló refluxot. A sorban következő "magasnak mért vérnyomás a hypertónia diagnózisa nélkül" komoly odafigyelést igényel, hiszen ez az állapot a már kialakult elsődleges magasvérnyomás-betegség előszobája, viszont ekkor még csökkenteni lehet a súlyosabb állapot kialakulásának veszélyét. Gyakori diagnózis volt tavaly a szemtengely ferdülése, a kéz- és lábujjak szerzett deformitása, a körömgombásodás, a deformitások, az orrsövény elferdülés, valamint a gerinc degeneratív elváltozása is.

- Mindenki gerincbeteg, csak még sokan nem tudnak róla – figyelmeztetett Nagy doktornő. - A mozgásszervi eltérések nemcsak személyes, hanem munkáltatói szemmel nézve is kiemelt jelentőségűek, hiszen a betegállományban töltött időt nagymértékben ezek az egészségügyi problémák okozzák. A rendszeres mozgás népszerűsítése és biztosítása ezért a cégek egyik fontos jövőbeni célkitűzése kell legyen.

Az egészség hiánya óriási költség egy vállalat életében. Akkor is költenek a munkáltatók a munkavállalókra, ha közvetlenül nem tudnak is róla, hiszen egy fájdalmakkal kínlódó munkaerő lassabban halad az elvégzendő feladattal, mint az egészségesebb kollégái. Ha alulteljesít, mert beteg, nehezen motiválható, akkor azzal senki sem jár jól. Jobb a bajt megelőzni, mint utólag kezelni. Ez egy cégnél minden szereplőnek elemi érdekeke lenne. Csak fel kell ismerni….