• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az egészséges dolgozó a jó dolgozó

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Közép-Kelet-Európában is egyedülállónak számító diagnosztikai berendezések találhatók az új egészségközpontban.

Még nem volt példa Magyarországon arra, hogy három külön-külön is jelentős magánegészségügyi cég összefogjon és tudását, erősségeit összeadva minőségileg valami teljesen újat hozzon létre. A csütörtökön ünnepélyes keretek között átadott Váci Greens Egészségközpont egy ilyen vállalkozás, amelyben a két tulajdonos a diagnosztika terén Magyarországon jól ismert Affidea és a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatások legjelentősebb képviselője a Főnix-Med. Harmadik "társuk", együttműködő partnerük sem kevésbé híres, a többek között világszínvonalú egészségügyi berendezéseket is gyártó General Electric (GE).

Az ötlet, hogy a budapesti Váci úti GE kampuszban egy egészségközpont létrejöjjön, a csaknem kétezer alkalmazottat foglalkoztató iparvállalat vezetőiben fogant meg. Joerg Bauer, a GE Magyarország ügyvezető igazgatója a megnyitón azt mondta: mivel hosszú távra terveznek, úgy gondolták, hogy mindent megtesznek dolgozóik egészségéért. Mivel a központban már volt két kifejezetten egészséges ételeket kiszolgáló éttermük, valamint egy hatalmas fitnesztermük, gondolták ezeket összekapcsolják egy olyan egészségközponttal, amelyben alkalmazottaik nemcsak a a legteljesebb szűrővizsgálatokat kaphatják meg, hanem szakrendeléseken tanácsot és gyógymódot is kaphatnak. "Mindez nem valósulhatott volna meg két olyan partner nélkül, mint az Affidea és a Főnix-Med" - mondta a GE képviselője.

A három cég összefogásaként két év alatt létrejött a jelenleg legfejlettebb diagnosztikai eszközöket felvonultató, összesen 900 négyzetméteres egészségközpont, amelyben jelenleg tíz szakma (belgyógyászat, ortopédia, kardiológia, szemészet, orr-fül-gégészet, bőrgyógyászat, nőgyógyászat, urológia, fogászat és szív-ultrahang) szakorvosai rendelnek. De az év során tovább nő a szakmák száma, lesz allergológia, diabetológia, endokrinológia, reumatológia, neurológia, sportorvoslás, repülőorvoslás is.

A szakorvosok diagnózisát többek között olyan gépek segítik, mint a GE Közép-Kelet-Európában is egyedülállónak számító 3 Teslás MR berendezése, amely az első a magánegészségügyben. Szintén sokat tud a 128 szeletes vadonatúj CT, amely az MR-hez hasonlóan kardiológiai vizsgálatokra is alkalmas. A Váci Greens mammográfjának modelljét még csak pár hónapja mutatták be a világnak egy bécsi nemzetközi találkozón. Újdonsága, hogy a nem túl kellemes vizsgálatnál a kompressziót maga a páciens állíthatja be magának. Az egészségközpont méltán nevezheti magát komplex szűrőközpontnak is, hiszen a felsorolt technikák mellett természetesen rendelkeznek a legmodernebb ultrahang, digitális röntgenberendezésekkel is, de például a szemészeti vizsgálatokhoz is valamennyi eszköz megtalálható.

Az egészségközpont nagysága természetesen már a környék pácienseinek fogadására is alkalmas, így nyitva áll nemcsak a szolgáltatásokat a munkavállalókra vonatkozó biztosításon keresztül elérhető GE alkalmazottaknak, hanem bárki előtt, aki térítésért minőségi ellátást szeretne, lehetőleg minél hamarabb.

A földszinti szakorvosi rendelők és diagnosztikai vizsgáló helyiségek mellett az emeleten egy nagy előadóterem is tartozik az egészségközponthoz. Itt, az oktatóközpontban szeretnék átadni a legújabb és legfontosabb tudásukat a jövőben - mondta Leitner György, az Affidea ügyvezetője. Reményeik szerint az Affidea Akadémia továbbképzéseire nagyszámban jelentkeznek majd a radiológusok illetve radiográfusok.

Bizonyos szempontból a két tulajdonos, az Affidea és a Főnix-Med versenytársak, ezért is előremutató, hogy a mostani vállalkozásban partnerek. Tunkli Gábor, a Főnix-Med ügyvezetője szerint az együttműködési szándék valóban most felülírta a versengést, és bízik benne, hogy ezzel az összefogással mindenki, ők is, a páciensek is csak nyerhetnek.

Az ünnepélyes átadó díszvendége, Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes is a "jószomszédság" várható hasznát emelte ki. Mint a politikus mondta: ezáltal is erősebbé válik az ország.

MTI Fotó: Máthé Zoltán