• Pollen
  • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

   Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Az orosházi kórház is ünnepelt csütörtökön

Regionális hírek 2018.06.29 Forrás: Weborvos Szerző:
Az orosházi kórház is ünnepelt csütörtökön

Az egészségügy ünnepén, Semmelweis Ignác születésnapján Orosházán is köszöntötték a kollégákat.

Zsúfolásig telt az Orosházi Kórház nagytárgyalója június 28-án délután, a Semmelweis-napi ünnepségre - tudósított az intézmény. Köszöntőjében dr. Horpácsy Balázs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Dél-alföldi régiós igazgatója emlékeztetett, a 200 éve született Semmelweis Ignác is megvívta saját harcát kortársaival hogy elfogadtassa meglátásait, de kitartott, így végül nők százainak, ezreinek mentette meg az életét.

– Másként gondolkodott mint a többiek, de Ő gondolkodott jól. Hite, kitartása példamutató az egész világon. Az Ő születésnapján önöket, egészségügyi dolgozókat ünnepeljük, akik Semmelweis nyomán nap mint nap végzik áldozatos munkájukat az egyre több beteg gyógyításában. Az Önök lelkének hihetetlen mélységeket és magasságokat kell bejárni minden nap munkájuk során. A köszönet nem csak a mai napra, hanem az év minden napjára szól, továbbra is találják meg örömüket hivatásukban – fogalmazott.

Dávid Zoltán polgármester beszéde elején kiemelte, ez a nap egyszerre tisztelgés egy nagyszerű ember és orvos emléke és az egészségügy jelenlegi kiválóságai előtt.

– “Bármily fájdalmas, bármily nyomasztó is a beismerés, nem a letagadásban rejlik az ellenszere.” Ez volt Semmelweis Ignác meglátása. E nagyszerű orvos élete és munkássága arra int bennünket, hogy nem követhetjük el újra azt a hibát, hogy nem értjük meg az újdonságot, a megszokottól eltérő gyakorlatot. Köszönjük az Orosházi Kórház valamennyi dolgozójának éppen úgy, ahogy az alapellátásban tevékenykedőknek azt az elhivatott munkát, mellyel hozzásegítenek a gyógyuláshoz, enyhítik a fájdalmat, vagy ha arra van szükség, segítenek a méltó búcsúzásban. Köszönjük makacs szívósságukat, azt az önfeláldozó hozzáállást, amivel nap, mint nap felveszik a fehér köpenyt és segítséget nyújtanak – fogalmazott a városvezető.

Dr. Duray Gergő főigazgató beszédében köszöntő beszédében elmondta: – Köszönet jár azért az áldozatos és magas színvonalú  munkáért, amit a betegekért, a lakosságért, az Orosházi Kórházért tesznek. Önök nélkül nem sikerülne megvalósítani céljainkat, hiszen az Önök kitartása, optimizmusa, felkészültsége nélkül csak egy nagyüzem lenne ez a kórház – mondta.

Ezt követően a főigazgató összegezte az elmúlt hónapok kórházi történéseit. Kiemelte, különböző pályázatokból több mint 1 milliárd forint értékben fejlesztették az infrastruktúrát és a gyógyító eszközöket. Emellett különböző cégek, egyesület, magánszemélyek jótékony felajánlásainak köszönhetően több tíz millió forint értékben érkeztek eszközök, használati tárgyak a kórházba, ami jelentősen megkönnyíti a mindennapi munkát. Kitért rá, egyre több orvos és szakdolgozó vesz részt szakmai továbbképzéseken, ami a hatékony és biztonságos betegellátást szolgálja. Megemlítette, Családbarát Munkahelyként nagy figyelmet fordítanak a dolgozók és a betegek komfortérzetének javítására, rendszeresek a kórház dolgozóinak szervezett családi események, kirándulások, sportesemények.

Zárásként a közeljövőről is ejtett néhány szót. – A nyári hónapok alatt lehetőségünk lesz teljesen felszerelni a 4. emelet déli szárnyára tervezett egynapos sebészeti részlegünket. Reményeink szerint szeptember 1-től meg tudjuk kezdeni a munkát az új részlegben is – zárta beszédét dr. Duray Gergő.

Ezt követően dr. Farczádi Csilla, a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály rezidens orvosa foglalta össze Semmelweis Ignác életútját, párhuzamba állítva munkásságát a mai modern orvoslás kihívásaival.  

Az esemény végén elismeréseket adtak át.

Átvette főorvosi kinevezését dr. Kováts Anikó, a Csecsemő és Gyermekosztály gyermekgyógyásza.

Dávid Zoltán polgármesteri elismerésben részesítette Dr. Patvaros Áron háziorvost, Dr. Csányi Ágnes Márta házi gyermekorvost, iskolaorvost, Dr. Nagy Erika Márta fogorvost, Juhász Béláné körzeti ápolót, üzemi ápolót, Dr. Seres Zsuzsanna belgyógyász főorvost, Molnárné Virágh Ágnes védőnőt, György Margit szülésznőt.

Főigazgatói dicséretben részesült: Katona Zsolt, Kiss Rita, Hankó Gábor, Bozsóné Horváth Ildikó, Hevesi Ágnes, Sléger Tünde, Neurológiai osztály

Orvosigazgatói dicséretben részesült: Dr. Takács Zsuzsanna, Dr. Keszthelyi Beáta, Dr. Varga Antónia, Juhász Edit, Hrubák Gabriella

Gazdasági igazgatói dicséretben részesült: Szabó Klaudia, Sánta Julianna, Hutkai Sándor, Nagy Zoltán, az Informatikai csoport.

Ápolási igazgatói dicséretben részesült: Belgyógyászati csoport, Balázsné Jakab Piroska, Gazsó Mihályné, Lengyel Timea, Tóth Csilla, Kovácsné Héjja Etelka, Dr. Beckné  Fodor Edit, Békési Lászlóné, Machan Timea, Dzsamba Józsefné, Békési Anita, Pável Anikó, Ficzeréné Tóth Adrienn, Bot Ferencné, Kádár Szilvia, Farkas Éva.

A további díjazottakról itt olvashat

(Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház)

Legolvasottabb cikkeink