• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az ország lejobb kardiológiai centruma a debreceni

Regionális hírek Forrás: Weborvos

40 éve felelnek Kelet-Magyarország lakossága szív- és érrendszeri problémáinak kezeléséért.

Idén a Debreceni Egyetem Kardiológiai Intézete kapta az egészségügy kiemelkedő szaktekintélyeiből álló, független zsűri döntése alapján a Kiváló Kardiológiai Centrum, 2015 különdíjat, melyet 2015. október 9-én adtak át a Medicina TOP évkönyv bemutatásának díjátadó gáláján.


Idén immár második alkalommal értékelte a szakmai szervezetek, egészségügyi és oktatási intézmények vezetőiből és szakértőkből álló zsűri a Figyelő Medicina TOP, 2015 évkönyvhöz kapcsolódó felhívásra érkezett pályázatokat. A pályázat célja, hogy az előző év gyógyítási és gazdálkodási eredményei alapján kiválasszák az egyes szakterületek legeredményesebb intézményeit. A szív-és érrendszeri megbetegedések területén a zsűri döntése alapján idén a Debreceni Egyetem Kardiológiai Intézete részesült a Kiváló Kardiológiai Centrum elismerésben.


A díjat október 9-én, ünnepélyes díjátadó konferencián prof. dr. Csanádi Zoltán igazgatóhelyettes és Gál Mária ápolási igazgató vette át dr. Kovács Árpádtól, a Magyar Közgazdasági Társaság és a zsűri elnökétől, dr. Lenkefi Idától, az Egis Gyógyszergyár Zrt. kereskedelmi igazgatójától és Nógrádi Tóth Erzsébettől, a Medicina évkönyv alapító főszerkesztőjétől.


A Debreceni Egyetem Kardiológiai Intézete 40 éve felel Kelet-Magyarország lakossága szív- és érrendszeri problémáinak kezeléséért. Az intézet kutatói a szívizomsejt vizsgálatával keresik a választ a szívbetegségek eredetére a lefolyást befolyásoló tényezők és a gyógyítási lehetőségek szélesebb körű megismerése érdekében. Orvosai és szakdolgozói rendszeres résztvevői továbbképzéseknek, konferenciáknak, ezzel is szolgálva a szakmai tapasztalatcserét és az eredményes, magas színvonalú gyógyító munkát.


Az Egis gyógyszergyár a kezdetektől támogatja a 2014-ben alapított Kiváló Kardiológiai Centrum díjat. A vállalat a szív- és érrendszeri megbetegedésekre ható készítmények hagyományos szakértőjeként ezzel is elismerését és megbecsülését kívánja kifejezni a hivatásuk iránt elkötelezett hazai orvosok és a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kardiológiai intézmények tevékenysége és eredményei iránt.