• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Belső felújítás lesz az orosházi nővérszállóban

Regionális hírek 2018.12.15 Forrás: Weborvos
Belső felújítás lesz az orosházi nővérszállóban

13 megyei kórház mellett mindössze egy városi kórház kapott lehetőséget a felújításra, ez pedig az orosházi.

A tavalyi külső megújulás után 2019-ben elkezdődik a szobák, vizesblokkok és a közösségi terek felújítása az Október 6. utcai nővérszállóban - adta hírül a kórház közleménye.

– Én már 10 éve lakom az orosházi nővérszállón. Szeretek itt, jó a közösség és megvan minden, amire szükség van, ráadásul a kórház is közel van, 4-5 perc alatt beérek dolgozni kerékpárral – mondta a 25 éve az Orosházi Kórházban dolgozó Rhivnák Györgyné (képünkön). Marika a november 13-án tartott sajtótájékoztató előtt tudta meg a felújítás hírét, és nem rejtette véka alá örömét. – Tavaly szépen megcsinálták az épületet kívülről, az ablakok is újak, nem jön már be a hideg. Annak pedig nagyon örülök, hogy végre belül is lesz felújítás, ráfér a szobákra és főleg a konyhára – fogalmazott a rendelőintézet portáján dolgozó hölgy.

Az ország 13 megyéjében újulnak meg vagy épülnek új nővérszállók a közeljövőben, a beruházások 8,5 milliárd forint uniós forrásból valósulnak meg – jelentette be az emberi erőforrások minisztere november 11-én budapesti sajtótájékoztatóján. Kásler Miklós elmondta, négy helyszínen – Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen és Nyíregyházán – új nővérszálló épül, további 12 helyszínen pedig a meglévőket újítják fel, bővítik, korszerűsítik. A miniszter hangsúlyozta, a kormány kiemelt figyelmet fordít az egészségügy fejlesztésére, amibe nem csak az infrastruktúra tartozik bele, hanem a beteggel kapcsolatban álló szakdolgozók munka- és életkörülményei is.

A felújításról dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója tájékoztatta a sajtó képviselőit. Kiemelte, az országban 13 megyei kórház mellett mindössze egy városi kórház kapott lehetőséget a felújításra, ez pedig az orosházi. Hangsúlyozta, az egészségügyi szakdolgozók hiánya világjelenség, amely hazánkban is egyre erőteljesebben érzékelhető.

– Márpedig a betegbiztonság növelése és az ellátás színvonalának javítása megkívánja, hogy jól képzett egészségügyi szakdolgozók segítsék az orvosok munkáját. A felújítás célja a barátságos, családbarát lakókörnyezet létrehozása, ezáltal a szakdolgozók életkörülményei is javulnak, ami kiemelten fontos a nyugodt és stabil munkához – fogalmazott.

Az 1978-ban épült 5 szintes, 40 szobás (35 db 2 ágyas, 5 db 3 ágyas) szállóban szintenként közös konyha és ebédlő van, a földszinten társalgó és mosókonyha, valamint külön kerékpártároló található. Az épület 2017-ben teljes energetikai korszerűsítésen esett át, a külső hőszigetelés mellett új nyílászárókat építettek be.

– Most következik a 90 férőhelyes belső tér átalakítása, aminek keretében a vizesblokkok felújítása és a festés-mázolás mellett várhatóan új bútorok és berendezések is érkezhetnek, ezzel pedig jelentősen javulnak majd a lakhatási körülmények. A beruházás várhatóan 2020-ig fejeződik be. (Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház)

Legolvasottabb cikkeink