• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Bevetik a Hunor mentőszervezetet Szabolcsban

Regionális hírek Forrás: MTI

A csapat alkalmas a speciális mentési feladatok ellátására.

Bevetik a Hunor Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezetet a rendkívüli időjárás okozta áramellátási zavarok gyorsabb helyreállítása érdekében Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője vasárnap az MTI-vel.

Tóth Gabriella elmondta: a csapat alkalmas a bekövetkezett veszélyhelyzetek, katasztrófák során jelentkező speciális mentési feladatok ellátására, valamint az elsőként beavatkozók megerősítésére is.

A főhadnagy tájékoztatása szerint a megyét sújtó károk miatt vasárnap délután megalakult az Országos Operatív Törzs, amelyet Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság részéről Kossa György dandártábornok vezet. A munkacsoport az áramszolgáltató számára embereket és eszközt biztosít a gyors és hatékony munkavégzéshez.

A katasztrófavédelem koordinálásával úgynevezett beavatkozási csoportok alakultak meg: az összesen húsz csoport mindegyike megerősített technikai eszközökkel, darukkal, a Magyar Honvédség által biztosított lánctalpas gépjárművekkel, a megfelelő biztosítás mellett végzi a helyreállítási munkálatokat - közölte a hivatalvezető.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a vihar miatt megszakadt áramszolgáltatás mintegy ötven településen jelent problémát. Az áramellátás mellett a távközlési eszközök rendszere, a telefonos és mobil szolgáltatás is akadozik az érintett településeken. Az áram nélkül maradt településeken folyamatosan működnek a melegedőhelyek. Mivel ezek nagy részét iskolákban lehetett kialakítani, ezért a megyei védelmi bizottság elnökének ajánlásával az adott települések jegyzői tanítási szünetet rendelhetnek el, amíg a helyreállítás meg nem történik - tette hozzá Tóth Gabriella.

Több szabolcsi településen ételt osztanak a katonák
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a szélsőséges időjárás miatt több településen napok óta szünetel az áramellátás, és emiatt több család már több napja nem jutott meleg ételhez. A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár bevonásával hétfőn tíz településen kezdett ételosztásba. A katonák Buj, Vasmegyer, Újdombrád, Tiszarád, Sényő, Kék, Székely, Nyíribrony, Szabolcs és Tiszanagyfalu-Virányos mintegy 5 ezer lakosának napi kétszeri étkezését biztosítják. Az ételosztások időpontjáról és helyszínéről a lakosságot a polgármesterek tájékoztatják - olvasható a HM közleményében.