• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Bőrklinika: utolsó ütem, norvég látogatók

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A Norvég Alap támogatásával felújított és korszerűsített fővárosi bőrklinikára látogat a norvég nagykövet.

A Norvég Királyság magyarországi nagykövete által vezetett delegáció látogatást tesz Az „Európai Gazdasági Térség és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2004-2009" program keretében a Semmelweis Egyetem Bőr-Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján működő Nékám Alapítvány benyújtott pályázatát a donor államok pozitívan értékelték, a döntés értelmében a klinika felújításához 2 742 126 €-val járultak hozzá. A tervezett fejlesztés teljes költségéből 10% önrészt az Alapítvány, valamint a Semmelweis Egyetem közösen biztosították.

A projekt célja a 130 éves Bőrklinika épületének állapot-javítása, a fekvő- és járóbeteg ellátás, valamint az oktatás feltételeinek korszerűsítése volt. A fejlesztés során a Klinika épületében új, az oktatásba, betegellátásba és az egyetemi tudományos életbe bevonható helyiségeket alakítottak ki, valamint a már meglévők funkcióit bővítették.

Az építkezés során teljesen megújult és kibővült az Általános Bőrgyógyászati Ambulancia, két nagy fekvőbeteg osztály, a Sterilező, valamint, a hallgatók és szakorvosjelöltek korszerű oktatását biztosítandó, a Dermato-Histopathologiai Oktató Centrum és a Galéria, ahol PhD Labor és Iroda került elhelyezésre.

Az új részlegek, közöttük a Psoriasis Centrum már fogadják a betegeket. A pályázat keretében lezajlott a nyílászárók cseréje, ultrahang berendezést valamint a fekvőbeteg osztályokra új, korszerű ágyakat vásárolt a Klinika. A számítógéppark is frissítésre került, az osztályokra nővérhívó, valamint a dokumentáció korszerűsítéséhez új, modern fényképezőgép került beszerzésre.

Az oktatásban több, mint 2000 orvostanhallgató (magyar, német és angol évfolyamon, általános- és fogorvostudományi képzésben) vett részt a Klinikán a pályázat kezdete óta. A korábban elkészült részlegek átadására ünnepélyes körülmények között a Psoriasis Világnaphoz kapcsolódóan, 2010. október 28-án, Prof. Dr. Réthelyi Miklós Nemzeti Erőforrás Miniszter jelenlétében került sor.

A 2011. június 16-án a Bőrklinikára érkező, Siri Ellen Sletner, a Norvég Királyság nagykövete által vezetett delegáció a felújítás utolsó ütemében elkészült részlegeket tekinti meg.