• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

Regionális hírek 2021.09.10 Forrás: Weborvos
Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

A beépített technika a korábbinál is korszerűbb, nagyobb invazivitású beavatkozások végrehajtását teszi lehetővé.

A nyári átépítést követően 2021. szeptember 10-én ünnepélyes keretek között adták át a Budaörsi Egészségügyi Központ megújult műtőszintjét. A korábbi kettő helyett három műtőben folynak majd az operációk; a harmadik egység már nemcsak nappali műtétek, hanem nagyobb beavatkozások végrehajtására is alkalmas lesz. A csatlakozó fektetőben lehetőség nyílik a páciensek bent alvására és éjszakai megfigyelésére. A kórtermekhez zuhanyozók tartoznak, a munkatársak tágas orvosi szobából, nővérszobából dolgozhatnak. Az épület első emeletét teljes egészében megkapta az Egynapos Sebészeti Részleg, a második szint felszabadul a járóbeteg-ellátás számára - tudatták közleményben.

A fejlesztés nyomán a műtéti repertoár a nagyobb invazivitású, elsősorban ortopédiai-protetikai beavatkozások irányába mozdulhat el – mondta el dr. Majzik Ernő, az intézmény orvos igazgatója az átadáson. „Nemcsak a páciensek, az orvos kollégák részéről is nagy érdeklődést tapasztalunk az egész országból – illusztrálta a helyzetet a szakmai vezető. – Ezen a biztonságos, korszerű sebészeten számukra is presztízst jelent műteni.”

A budaörsi egynapos sebészeten továbbra is lesznek közfinanszírozott operációk és olyan nagyobb értékű műtétek is, amelyeket az egészségbiztosító már nem fedez. A beavatkozások szeptember 13-án, hétfőn indulnak, a műtők be vannak táblázva.

A Budaörsi Egészségügyi Központ a TritonLife Csoport tagjaként az átépítést bruttó 300 millió forintos beruházással valósította meg – mondta el Zsákai Zoltán, az intézményt üzemeltető Jump Consulting ügyvezetője, kiemelve, hogy a határidő tartása ezúttal különösen fontos volt, hiszen a COVID-szünetek miatt nagyon sokan várnak tervezett operációjukra. „Nemcsak az építőknek mondunk köszönetet, hanem munkatársainknak és a budaörsi betegeknek is, akik céljainkat megértve zokszó nélkül vették tudomásul az építéssel járó korlátozásokat, a helyenként szűkös körülményeket, a kényszerű költözéseket.”

A helyhiány a budaörsi járóbeteg-ellátásnak több évtizedes problémája, az egészségügyi intézmény folyamatosan nőtte ki a rendelkezésére álló tereket. „A helyzet normalizálásában segítséget jelentett a Mozgásszervi Szakrendelő kialakítása két esztendővel ezelőtt a Farkasréti úton, a Budaörsi Önkormányzat által átadott épületben – emlékeztetett Zsákai Zoltán. – Most újabb örömteli bejelentéssel szolgálhatok: birtokba vettük az eredetileg fizikoterápiának szánt Kossuth utca 5. szám alatti ingatlant, amelynek felújítását, átalakítását a napokban megkezdjük.”

Az intézmény így még az ősszel új területekhez jut, mód nyílik bizonyos szolgáltatások átköltöztetésére. „Reményeink szerint ezt követően az összes szakrendelésen méltó körülmények között fogadhatjuk majd az ellátási területünkhöz tartozó járóbetegeket” – mondta az ügyvezető.

Legolvasottabb cikkeink