• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Budai étkezdét záratott be a Nébih

Regionális hírek Forrás: MTI

Elrendelték a lefoglalt, jelöletlen készétel élelmiszer-hulladékként történő megsemmisítését.

Azonnali hatállyal bezáratta a Batthyányi téri Nagyi palacsintázóját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egészséget veszélyeztető élelmiszerbiztonsági és higiéniai hiányosságok miatt; a helyszínen talált 30 kilogramm nyomon követhetetlen készételt lefoglalták - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel. Elrendelték a lefoglalt, jelöletlen készétel élelmiszer-hulladékként történő megsemmisítését. Az üzletet a Hepinagyi Kft. működteti.

A vendéglátó üzlet valamennyi helyisége és berendezése erősen szennyezett volt, a használatban lévő hűtő- és fagyasztó berendezések jegesek, szennyezettek és rozsdásak voltak, belső világítás nélkül működtek. A konyhában nem működtették a kötelezően előírt élelmiszerbiztonsági (HACCP) rendszert, nem volt biztonságos az ételkészítési technológia, nem volt megfelelő a takarítási utasítás sem. A személyzet élelmiszerbiztonsági oktatásáról nem tudtak igazoló dokumentumot bemutatni az ellenőröknek - sorolta Nébih.

Az étkezde csak akkor nyithat ki újra, ha a 24 órás üzemeltetéshez igazított takarítási utasítást kidolgozták, a HACCP rendszert átdolgozták, a dolgozók soron kívüli élelmiszerbiztonsági oktatását elvégezték és a rendezett üzletet, valamint a biztonságos üzemeltetéshez feltételül szabott dokumentumokat a Nébih szakembereinek bemutatták.

A hatósági eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.