• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Budapest onko-vonal a Semmelweis Egyetemen

Regionális hírek 2020.12.14 Forrás: Semmelweis Egyetem
Budapest onko-vonal a Semmelweis Egyetemen

Rendkívül fontos, hogy a betegeket ne riassza el a járványhelyzet, mivel a daganatos betegségek nem várják meg a járvány végét.

Külön telefonos és a világhálón is elérhető diszpécserközpontot, ún. Budapest onko-vonalat hozott létre a Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikája (OKK) a Fővárosi Önkormányzat onkológiai programjának beindítása kapcsán - adta hírül az intézményi portál. A Semmelweis Egyetemre beutalt fővárosi lakosok, ill. a beutaló orvosok egy központi telefonszámon vagy e-mail címen kérhetnek időpontot a CT-és MR-vizsgálatokra, onkológiai jellegű megbetegedés gyanúja és korszerű képalkotó vizsgálat szükségessége esetén. A vizsgálatra 7 napon belül sor kerül, a leletet a beteg további 3 napon belül kézhez kapja, ezzel a kivizsgálási idő jelentősen csökken – mondta el dr. Maurovich Horvat Pál, az OKK igazgatója. A 06 20 825 8827-es telefonszámon Siraki Krisztina koordinátor fogadja a hívásokat hétfőtől péntekig 8.00-18.00, szombaton 8.00-12.00 között. Időpont a bponko@semmelweis-univ.hu e-mail címen is kérhető.

A Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikája 3 CT- és 2 MR-készülékkel, a Transzplantációs Klinika 1 CT-vel, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika 1 CT-vel és 1 MR-rel vesz részt a programban, amely keretében havi szinten 650 CT-vizsgálat és 350 MRI-vizsgálat történik. Hétköznap este 10 óráig, valamint szombatra is adnak ki időpontokat a várakozási idők rövidítése érdekében. A program keretében a fővárosban bejelentett állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők utalhatók be, nemcsak daganatos megbetegedés gyanúja esetén, hanem akkor is, ha már kezelés alatt állnak és a terápia hatékonyságát ellenőrző kontrollvizsgálat szakmailag indokolt.  

Dr. Maurovich Horvat Pál kiemelte: rendkívül fontos, hogy a betegeket ne riassza el a járványhelyzet, mivel a daganatos betegségek nem várják meg a járvány végét, a gyors felismerés, a terápia mielőbbi megkezdése pedig életet menthet. A Semmelweis Egyetemen mindent megteszünk azért, hogy maximális járványügyi biztonságot nyújtsunk, a CT-és MR-vizsgálókban például a legmodernebb technikát, önjáró robotot is alkalmazunk a fertőtlenítéshez – részletezte dr. Maurovich Horvat Pál. Mint kiemelte, úgy alakították ki az előjegyzést, hogy ne várakozzanak sokan egyszerre. Ezért alapvetően fontos, hogy mindenki pontosan az időpontra érkezzen, ne sokkal előbb.

Részletes információ a bejelentkezésről és egyéb fontos tudnivalókról az Orvosi Képalkotó Klinika honlapján található.

Legolvasottabb cikkeink