• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Célegyenesben a műtéti blokk építése

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Augusztusban elkezdődhet a dunaújvárosi kórház új műtéti blokkjának építése.

Hamarosan megjelenik a projekt fő kivitelezőjének kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás. Elkészültek a látványtervek, jóváhagyásra vár a gép-műszer beszerzési terv. A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új műtéti blokkal bővül a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban" TIOP-2.2.4/09/1. kódszámú pályázaton nyert 3,6 milliárdos forrásnak és a fenntartó dunaújvárosi önkormányzat 366 millió forintos önrészének köszönhetően.

A projekt keretében a Szent Pantaleon Kórház központi telephelyén az intézmény épületéhez csatlakozóan új, a legmagasabb technológiai színvonalat képviselő ellátásoknak és
szolgáltatásoknak helyet adó központi technológiai tömböt (ktt) építenek, ahol a centralizált műtők, a sterilizáló, a diagnosztika és az intenzív osztály kap helyet.

Dr. Pók Tibor, a beruházás projektmenedzsere szerint a beruházási program ígéretesen halad előre: „A kivitelezési pályázatot egy-két héten belül kiírják, a felhívás részleteiről a Közbeszerzési Értesítőben tájékozódhatnak a pályázni szándékozók. Ha minden a tervek szerint halad, akkor augusztusban elkezdődhet az építkezés, és mire a rossz idő beköszönt, őszre már tető alatt áll a műtéti tömb. A virtuális építészeti terv jóváhagyása megtörtént, míg a gép-műszer beszerzési terv az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. – uniós pályázatokat kezelő szervezet – részéről jóváhagyásra vár.

A kórházi szakmai team által elkészítetett terv engedélyezésével olyan diagnosztikai fejlesztés valósulhat meg, amely rendkívül korszerű, nyugodtan mondhatjuk, hogy világszínvonalú. A döntés után harminc napon belül várható a kiírás. Az informatikai beruházásra és a bútorzatra vonatkozó kiírás a már kész tervek tartalmi és pénzügyi véleményezése után júliusban várható."

Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója: „Elkészült a beruházás virtuális modelljének impozáns látványterve, amelyet a kórház aulájában elhelyezett monitoron minden érdeklődő megtekinthet. A képek révén betekintést nyerhetnek a „látogatók" az új műtéti blokk körül, bepillanthatnak az új szárnyba, eljuthatnak az egyes szintekre, ellátogathatnak a zsilipelt műtőkbe is.

A május elsejével a kórházak körében lezajlott állami fenntartásba vétel után az uniós pályázatok a kedvezményezett intézményekhez kerülnek. Jelenleg folynak az előkészítő tárgyalások az intézményfenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) és a polgármesteri hivatal között az uniós projekt átadása érdekében.