• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Családbarát munkahely a SE I. Sz. Patológiai Intézet

Regionális hírek 2019.07.31 Forrás: Semmelweis Egyetem
Családbarát munkahely a SE I. Sz. Patológiai Intézet

Pingpongasztalunk már van, most pedig azt tervezzük, hogy egy edző bevonásával rendszeres tornát szervezünk.

Másodszor nyert az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Családbarát Munkahely pályázaton. Részben a most elnyert másfél millió forintos összegből, részben önerőből folytatják a gyermekes munkatársakat segítő programokat, a kiegészítő egészségügyi szűrővizsgálatok mellett pedig ösztönözni és támogatni szeretnék a dolgozók sportolási lehetőségeit - adta hírül az intézmény honlapja.

Az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet tavaly hárommillió forintot nyert a Családbarát Munkahely pályázaton, amelyből egyebek mellett idén már öthetes nyári napközis tábort tudtak biztosítani a munkatársak gyermekei számára. Amíg a szülők dolgoznak, az általános iskolás gyerekek kulturális és sportprogramokon vesznek részt két pedagógus vezetésével – mondta a pályázat összeállítója, Csernus-Horváth Dorottya laborvezető. A most elnyert másfél millió forint lehetővé teszi egyebek mellett ennek a szolgáltatásnak a folytatását, ami nagy segítséget jelent az intézet munkatársainak a nyári szünidőben. A pályázattól függetlenül a családbarát szolgáltatások közé tartozik, hogy az intézet évek óta biztosítja minden dolgozója általános iskolás gyermeke számára egy egyhetes nyári táborozás költségét is. Emellett a tervek szerint egy minikönyvtárt is kialakítanak az intézetben ismeretterjesztő könyvekkel, arra az esetre, ha a dolgozók alkalmanként, néhány órára vagy egy-egy napra bevinnék a gyerekeiket a munkahelyükre – tette hozzá.

A Családbarát Munkahely pályázaton elnyert első támogatásból az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet munkatársai számára idén olyan kiegészítő kardiológiai szűréseket indítottak, amelyek nem tartoznak a társadalombiztosítás által finanszírozott népegészségügyi szűrővizsgálatok közé. Az intézetben egy kardiológus szakorvos részletesen átbeszéli a munkatársainkkal az egészségügyi státuszukat, és rámutat arra, hogy milyen esetleges további vizsgálatokra, milyen életmódbeli változtatásokra lenne szükség – mondta Dr. Matolcsy András, az intézet igazgatója, hozzátéve, hogy a kollégák háromnegyede már részt vett a szűrésen, és számos kezelendő problémára, például magas vérnyomásra, szívritmuszavarra, metabolikus szindrómára derült fény. Ez a program a vártnál népszerűbbnek és nagyon hasznosnak bizonyult – mondta Dr. Matolcsy András. Ezen kívül új programelemként szeretnék bővíteni a sportlehetőségeket is.

Pingpongasztalunk már van, most pedig azt tervezzük, hogy egy edző bevonásával rendszeres tornát szervezünk, elsősorban a hölgyeknek – fogalmazott az igazgató. Az intézetben évek óta lehetőségük van a dolgozóknak a rugalmas munkarendre is, és svéd mintára azt is ők határozhatják meg, hogy hány órában szeretnének dolgozni. További részletek a teljes cikkben

(Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem)

Legolvasottabb cikkeink