• nátha
  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

  • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

   A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

  • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

   Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Családbarát munkahely a SE I. Sz. Patológiai Intézet

Regionális hírek 2019.07.31 Forrás: Semmelweis Egyetem
Családbarát munkahely a SE I. Sz. Patológiai Intézet

Pingpongasztalunk már van, most pedig azt tervezzük, hogy egy edző bevonásával rendszeres tornát szervezünk.

Másodszor nyert az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Családbarát Munkahely pályázaton. Részben a most elnyert másfél millió forintos összegből, részben önerőből folytatják a gyermekes munkatársakat segítő programokat, a kiegészítő egészségügyi szűrővizsgálatok mellett pedig ösztönözni és támogatni szeretnék a dolgozók sportolási lehetőségeit - adta hírül az intézmény honlapja.

Az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet tavaly hárommillió forintot nyert a Családbarát Munkahely pályázaton, amelyből egyebek mellett idén már öthetes nyári napközis tábort tudtak biztosítani a munkatársak gyermekei számára. Amíg a szülők dolgoznak, az általános iskolás gyerekek kulturális és sportprogramokon vesznek részt két pedagógus vezetésével – mondta a pályázat összeállítója, Csernus-Horváth Dorottya laborvezető. A most elnyert másfél millió forint lehetővé teszi egyebek mellett ennek a szolgáltatásnak a folytatását, ami nagy segítséget jelent az intézet munkatársainak a nyári szünidőben. A pályázattól függetlenül a családbarát szolgáltatások közé tartozik, hogy az intézet évek óta biztosítja minden dolgozója általános iskolás gyermeke számára egy egyhetes nyári táborozás költségét is. Emellett a tervek szerint egy minikönyvtárt is kialakítanak az intézetben ismeretterjesztő könyvekkel, arra az esetre, ha a dolgozók alkalmanként, néhány órára vagy egy-egy napra bevinnék a gyerekeiket a munkahelyükre – tette hozzá.

A Családbarát Munkahely pályázaton elnyert első támogatásból az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet munkatársai számára idén olyan kiegészítő kardiológiai szűréseket indítottak, amelyek nem tartoznak a társadalombiztosítás által finanszírozott népegészségügyi szűrővizsgálatok közé. Az intézetben egy kardiológus szakorvos részletesen átbeszéli a munkatársainkkal az egészségügyi státuszukat, és rámutat arra, hogy milyen esetleges további vizsgálatokra, milyen életmódbeli változtatásokra lenne szükség – mondta Dr. Matolcsy András, az intézet igazgatója, hozzátéve, hogy a kollégák háromnegyede már részt vett a szűrésen, és számos kezelendő problémára, például magas vérnyomásra, szívritmuszavarra, metabolikus szindrómára derült fény. Ez a program a vártnál népszerűbbnek és nagyon hasznosnak bizonyult – mondta Dr. Matolcsy András. Ezen kívül új programelemként szeretnék bővíteni a sportlehetőségeket is.

Pingpongasztalunk már van, most pedig azt tervezzük, hogy egy edző bevonásával rendszeres tornát szervezünk, elsősorban a hölgyeknek – fogalmazott az igazgató. Az intézetben évek óta lehetőségük van a dolgozóknak a rugalmas munkarendre is, és svéd mintára azt is ők határozhatják meg, hogy hány órában szeretnének dolgozni. További részletek a teljes cikkben

(Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem)

Legolvasottabb cikkeink