• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Családi lakások a Tűzoltó utcai klinika betegeiért

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A hat darab, egyenként 47m2-es lakást a Tűzoltó utcai Gyermekklinika melletti épületben alakították ki.

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az idén 25 éves Őrzők Alapítvány október 14-én három korszerű, Magyarországon egyedülállóan gyermekbarát módon felújított családi lakást nyitott meg a Gyermekklinika kezeléseire érkező vidéki családoknak - közölte az alapítvány.

A tájékoztatás szerint a Klinika melletti épületben található hat darab, egyenként 47m2-es lakás 1994-ben adományozás útján került az Őrzők Alapítvány tulajdonába. Az érintett vidéki családok térítésmentesen használhatják a lakásokat, mialatt a Klinikán gyermeküket rövidebb-hosszabb ideig kezelik. A lakások segítségével megoldódik a vidéki családok lakhatási gondja a sokszor hetekig tartó kezelések alatt, a családok együtt maradhatnak a nehéz időszakban is, a súlyosan beteg gyermekek nem szakadnak el szüleiktől, testvéreiktől, kezeléseiket családi körben, szorongásmentesen kaphatják meg. A családi lakásokra való igényt és kihasználtságukat mutatja, hogy csak tavaly 120 család költözött be - volt, amelyik családnak egy napra és volt, amelyiknek három hónapra tudott ilyen módon segítséget nyújtani az Őrzők Alapítvány.

A hatból most három lakás kapott teljesen új kialakítást és a nagylelkű adománynak köszönhetően 20 év után először teljes egészében megújulhatnak. Az Őrzők Alapítvány a három családi lakást a lehető legkorszerűbben felszerelve, egyedülállóan család- és gyermekbarát módon, a családok élethelyzetének és igényeinek megfelelően korszerűsítette. A most átadott három lakás közül az első a csecsemős és kisgyerekes családoknak, a második a 3-7 éves gyerekeket, a harmadik pedig a kisiskolás és kamasz gyerekeket nevelőknek nyújt megfelelő otthont a kezelések idejére. A családban élő gyermekek életkori sajátosságainak meg felelően dekorálták és rendezték be a lakásokat, így kiságy, etetőszék, kisgyermekágy, elektronikai eszközök, teljes konyhai felszerelés és tévé került lakásokba – mindez a Flextronics International Kft. adományának köszönhetően. A Flextronics International Kft. 15.000 USD értékű adományt ajánlott fel az Őrzők Alapítványnak a vállalat Társadalmi Felelősségvállalási Programja (CSER) keretében, a magas színvonalú felújítás ebből a támogatásból jöhetett létre.

Az Alapítvány másik két lakását tavaly pályázati forrásból újította fel, a fennmaradó egy lakást a tervek szerint még az idén korszerűsítik.

Legolvasottabb cikkeink