• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Családokat hívnak vasárnap egészségnapra Szolnokon

Regionális hírek 2018.10.12 Forrás: Weborvos Szerző:
Családokat hívnak vasárnap egészségnapra Szolnokon

A Családi egészségnapon szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, egészséges ételek kóstoltatásával várják az érdeklődőket.

Az egészséges életmódot és a betegségek megelőzésének fontosságát népszerűsítve szerveznek október 14-én, vasárnap családi egészségnapot Szolnokon a Városi Sportcsarnokban. Szabó István a főszervező önkormányzat alpolgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a városban működő két kórház – a Hetényi és a MÁV – munkatársai önkéntesen és díjazás nélkül vállalták a közreműködést!

Dr. Bene Ildikó, a Hetényi kórház főigazgatója az emelte ki, hogy a Családi egészségnappal sikerült hagyományt teremteni, hiszen, az idei évben immár hetedik alkalommal hívták életre. Az elmúlt években a városi szűrőprogramokon az egészségügyi szakemberek közel 40 ezer szűrővizsgálatot végeztek el – tette hozzá.

Dr. Szecsey Klára, a MÁV Kórház orvosigazgatója szólt arról, hogy mozgásszervi problémákkal foglalkozó szakkórházként munkatársaik főként ilyen témában várják majd a kérdéseket, illetve nyújtanak segítséget az egészségnapon.

A Családi egészségnap egészségügyi részét szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, egészséges ételek kóstoltatásával „töltik meg”.

Színpadi programokban sem lesz hiány, olyan kiváló hazai és helyi prezenterek tartanak bemutató órát, mint Cserba Beáta (Gymstick kombi), Kis Mónika (Gerinctréning), Mezei Eszter (The MIX by Piloxing), Szathmáry Alexandra (Kerekítés-Fitform Szaszával), Zsolnai Tamás (zumba), Nagy Adrienn (családi zumba) és Szabó Nikoletta (Cardio Dance Fitness). Pontban déli 12 órakor pedig Tatarek Rezső fergeteges IRON BOX MAX! edzésébe kapcsolódhatnak be a mozogni vágyók.

A lakossági kérésre új elemként valósul meg, hogy a sportcsarnok emeleti konferencia termébe lehetőség lesz csendesebb, lassabb mozgásformák kipróbálására is. A test és a lélek lecsendesítésére az emeleti mozgásprogramok közt szerepel BodyArt, Pilates és Intim Pilates, valamint jóga is, míg kifejezetten a férfiak számára Thai Boksz és Flexibility Training foglalkozásokkal igyekeznek kedvezni.

A programon résztvevők közt ezúttal is értékes nyereményeket sorsolnak ki. A játékon való részvétel feltételei: a programra ellátogatók a belépéskor kapnak egy-egy menetlevelet, amelyre minimum 3 pecsétet szükséges összegyűjteni. A pecsétek mozgásprogramokon és szűrővizsgálaton gyűjthetők. A menetlevelek tetején lévő számot egy, a színpad mellett található gyűjtőládába szükséges bedobni.

A nap folyamán jótékonykodásra is lehetőségük adódik a rendezvényre ellátogatóknak, hiszen a Magyar Vöröskereszt munkatársai 12.00-17.00 óráig véradásra várja a segíteni szándékozókat.

A téma fontosságára és a nagy érdeklődésre való tekintettel elsősegélynyújtási és újraélesztési ismeretek megszerzésére és gyakorlására is lehetőség lesz a helyszínen.

Legolvasottabb cikkeink