• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Doktor House Zalaegerszegen

Regionális hírek 2023.10.24 Forrás: Weborvos
Doktor House Zalaegerszegen

Röntgen, ultrahang, CT- és MR-diagnosztikában és csontsűrűség-mérésben teljes szolgáltatást nyújtunk csúcsberendezéseinkkel.

Új, 128 szeletes CT-berendezést helyeztek üzembe Zalaegerszegen, az Integrity Magánklinikán. Pigler István Péterrel, a magánklinika tulajdonosával beszélgettünk.

Négy és fél éve arról nyilatkozott, hogy 3 Tesla térerejű csúcskategóriás MR-berendezést vásárolt az Integrity Magánklinika. Most egy új, 128 szeletes CT-berendezést telepítettek. Megérik-e ezek a fejlesztések?

Valóban, nagyon sokat költünk fejlesztésre. Emögött az a filozófia áll, hogy a beteg az első. Olyan szolgáltató vagyunk, amely a beteg egészségügyi problémáját akarja megoldani – nem csak pénzt szeretne termelni. Ha egy magánegészségügyi szereplő számára az a cél, hogy egy vizsgálatot elvégezzen és ezzel pénzt keressen, akkor a mi modellünk nem megfelelő. Ha viszont az a cél, hogy megválaszoljuk a szakmai kérdéseket, akkor pácienseink azt várják el tőlünk, hogy ezt a legmagasabb szakmaisággal tegyük. Ezért építünk csúcsdiagnosztikát az Integrity-ben.

Miért van szükség privát CT-berendezésre Zalaegerszegen?

Szakrendeléseink és magánkórházi részlegünk fekvőbeteg-ellátása folyamatosan bővül. Ennek egyik fő profilja az ortopédiai, térd- és csípőprotézis műtétek, amelyek tervezéséhez CT-vizsgálatra van szükség. Fejlesztjük a fül-orr-gégészeti fekvőbeteg-ellátást is, ahol szintén szükség van CT-vizsgálatokra. Pácienseinket nem szeretnénk más intézményekbe küldözgetni, ráadásul jó minőségű CT, megfelelő radiológiai szakmai háttérrel, a magánellátásban legközelebb Székesfehérváron érhető el – ami nincs is annyira közel. Ezért láttam értelmét a fejlesztésnek.

Miért éppen egy 128 szeletes Siemens modellt választott?

3 Teslás MR-berendezésünk, tomoszintézisre képes Hologic mammográfunk és a legmodernebb technológiát képviselő ultrahangjaink mellé, a CT-berendezés kiválasztásában is a kompromisszummentes csúcskategóriát kerestük. Így esett a választás a Siemens Somatom go.Top Performance 128 szeletes modellre, amit természetesen teljes körű kardiológiai csomaggal is kiegészítettünk. Így kardiológiai kivizsgálásunk is teljes körűvé válik: a szív MR vizsgálatok mellett a koronária CT is elérhető lesz nálunk.

Az új Siemens Somatom go.Top Performance 128

Ezzel az Integrity diagnosztika portfóliója teljessé és világszínvonalúvá vált?

Pontosan, ahogyan mondja. És ez a „világszínvonalú” szint nem a magánklinikák PR-anyagaiban elcsépelt kifejezés, nem a belépő kategóriájú olcsó gépeket jelenti, hanem diagnosztikai eszközparkunk valóban olyan fejlett, amely Nyugat-Európában bárhol megállná a helyét. Röntgen, ultrahang, CT- és MR-diagnosztikában és csontsűrűség-mérésben teljes diagnosztikai szolgáltatást nyújtunk csúcsberendezéseinkkel.

Tudni Önről, hogy amellett, hogy üzletember, Semmelweis Egyetemen végzett MSc egészségügyi menedzser, valamint radiográfus is. Tulajdonosként miért tartja ennyire fontosnak, hogy egy magánklinika diagnosztikai háttere ennyire élenjáró legyen?

Az Integrity Magánklinikának mindig is az volt a célja, és ezt a kezdetek óta maximálisan támogatta az MRI képalkotásban PhD-fokozatot szerzett orvosigazgató, dr. Aradi Mihály is, hogy betegközpontú diagnosztikai és terápiás rendszert hozzunk létre. Egyértelmű: a XXI. században minőségi diagnosztika nélkül nincs minőségi orvoslás. A megfelelő diagnosztika segítségével tudjuk az optimális terápiát felállítani, és így tud betegünk a lehető leggyorsabban meggyógyulni és aktivitását visszanyerni. A magánszektort pedig azok az emberek választják, akik szeretnének minél hamarabb meggyógyulni, és folytatni megszokott életüket. Ezért nekünk őket kell kiszolgálnunk. Az igény ezért nem csak az, hogy hamarabb legyen időpont egy vizsgálatra, mint az állami kórházakban, hanem még fontosabb, hogy meg tudjuk mondani azt is, hogy mi a probléma, és el tudjon indulni a gyógykezelés.

Mekkora fejlesztés valósult meg?

A beruházás teljes bruttó költsége megközelítette a negyedmilliárd forintot – nem kis fejlesztésről van tehát szó.

Érdemes ekkora összeget egy CT-berendezésbe fektetni?

Én mindig egy kicsit másképp gondolkodom, mint mások. Ha az a kérdése, hogy van-e értelme negyedmilliárd forintért venni egy 128 szeletes, csúcskategóriás CT-berendezést, akkor erre az a válasz, hogy nincs. De ha az a helyzet, hogy az ember felépít egy komplex magánkórházat, azaz széles körű fekvő- és járóbeteg-ellátást, és ebben az intézményben, ahol minden rendelkezésre áll, nem tudunk elvégezni egy CT-vizsgálatot, és Székesfehérvárra vagy Budapestre kell küldenünk betegünket – az nem professzionális. De ha a kórházban minden csúcsszínvonalú, akkor ez a CT-berendezés sem lehet belépő kategóriás eszköz, hiszen, ha vizsgálatot végzünk vele, az a célunk, hogy a legjobb diagnózist tudjuk felállítani. Ezért igenis érdemes ekkora összeget egy jó CT-berendezésbe fektetni.

De megéri?

Bevallom, holisztikusan látom a betegellátást. Önmagában egy CT-berendezés működtetése, közgazdasági szempontból nézve, egy magánintézményben ritkán hoz nyereséget. Viszont, ha a teljes diagnosztikai portfólió, a komplex és minőségi kiszolgálás a cél, akkor elengedhetetlen. Különösen azért, mert ahogyan említettem, pácienseink ezt várják el tőlünk, és ez teszi lehetővé, hogy a legmagasabb szakmaisággal és dedikált radiológiai csapattal, dr. Aradi Mihály szakmai vezetésével dolgozhassunk.

Felkészülés CT-vizsgálatra az új CT-berendezéssel

Kórházuk a Zala megyei betegekre vagy szélesebb ügyfélkörre fókuszál?

Fekvő- és járóbeteg-ellátásunk jellemzően a környező 80-100 kilométeres körzetre koncentrál, de képalkotó diagnosztikában, a csúcskategóriás eszközpark és a kiváló radiológus szakemberek miatt országos a fókuszunk. Sok budapesti, debreceni vagy pécsi beteg érkezik hozzánk emiatt. Ha valaki egyszer itt volt nálunk, és felderítetlen problémájára fény derült, ettől pedig megoldódott az élete, akkor egészen biztosan vissza fog járni ide, és családját, környezetét is hozzánk küldi. Márpedig az Integrity Magánklinika mindig ebben, az egyedi diagnosztikában volt a legerősebb.

Doktor House Zalaegerszegen?

Valóban, a dr. Aradi Mihály vezetésével működő radiológia mindig kicsit Doktor Houseként működött. Nagyon sok olyan ügyfelünk van, és hetente két napon velük foglalkozunk, akik már tényleg mindenhol jártak, és nem talált senki megoldást problémájukra. Ekkor kerül képbe az Integrity Magánklinika – és próbálunk segíteni. Nyilván szívesen segítünk, mert ezért vagyunk. Arra vagyunk büszkék, hogy olyan dolgokat tudunk megoldani, amit más talán nem, illetve kevesen képesek rá.

Lehet az egészségüggyel, a magánszektorban, minőségi szolgáltatás mentén is pénzt keresni?

Az Integrity Magánklinika példája azt mutatja, hogy lehet. Bár bizonyos beruházások első látásra nem mindig tűnnek indokoltnak, az elmúlt kilenc évben bebizonyosodott: hitvallásunk rövid távon elismertséget, hosszú távon pedig fenntartható gazdasági működést eredményez.

Legolvasottabb cikkeink