• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egerben felkészültek az ''álbetegek'' fogadására

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A HospInvest folytatja az átállással kapcsolatos feladatok ellátását, és felkészült arra, hogy „álbetegek" érkezhetnek a kórházba.

Békés, nyugodt betegellátás folyik az egri Markhot Ferenc Kórházban. A munkatársak felszabadultan dolgoznak, a betegek nyugodtan gyógyulnak. Valamennyi osztályon megfelelő számú személyzet gyógyít, ezt egy megalapozatlan bejelentés miatt igazoltuk is az ÁNTSZ felé - áll az intézményt november 1-e óta működtető Hospinvest Zrt. közleményében.

Dr. Kosztura László, a HospInvest Zrt. régió igazgatója elmondta: „Békés, nyugodt betegellátás folyik a kórházban, ezt a betegeink visszajelzései is igazolják. Nagyon jó látni azt, hogy a dolgozók vidámak és felszabadultak, az elmúlt hónapok feszültsége egyik napról a másikra elmúlt. Azok a dolgozók, akik a kórházban maradtak, a gyógyításra koncentrálnak, és magas színvonalon végzik munkájukat, ez is azt bizonyítja, hogy ők a kórház valódi értékei. Az új, belépő orvosokat örömmel fogadták, és segítenek nekik a helyismeret gyors elsajátításában."

Dr. Kosztura László hozzátette: „A mai napon a II. Psychiatria kivételével befejezzük az aktív ellátás II. számú telephelyről a központi telephelyre költöztetését, tesszük mindezt a jobb betegellátás érdekében. Mindeközben folytatjuk a kórház egyes részlegeinek felmérését és az átállással kapcsolatos feladatok ellátását. Jelenleg a kórházban normális mértékű a betegáramlás, a betegek ellátása zökkenőmentes. Valamennyi osztályon a szükséges személyi létszám gyógyítja a betegeket, erről a HospInvest írásban tájékoztatta az ÁNTSZ-t, mivel a kórház egyik egykori orvosa bejelentést tett. Ugyan információk nem álltak a rendelkezésére, mégis kifogásolta a létszámot. A létszám természetesen az előírásoknak megfelelő, ezt igazoltuk az ÁNTSZ felé."

Dr. Kosztura László elmondta: „Arról értesültünk, hogy az egyik orvosi portálon, amelyet csak orvosi pecsétszámmal lehet látogatni, arról leveleznek az orvosok, hogy beutalnak majd a kórházba szokásos panaszokkal olyanokat, akik tesztelik a rendszert. Ezek az „álbetegek" lejátszóra rögzítik majd a történteket, ezt követően az Egészségügyi Felügyeletnél panaszt tesznek. A HospInvest így félkészült arra, hogy több „álbeteg" is érkezik majd a kórházba. Ebből is látszik, hogy sokak számára már semmi sem drága. Ez egy újabb akció, ami ugyan a szándék szerint a HospInvest ellen, valójában a betegek ellen irányul. Így kívánják ugyanis növelni a betegáramlást, a betegellátást akadályozni. A HospInvest felkészült arra, hogy ellássa a nagyobb „álbetegekkel" növelt betegáramlást."