• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egészségfejlesztési Iroda nyílt Dunaújvárosban

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Megkeresik azokat a társadalmi csoportokat, amelyek eddig még nem törődtek a megelőzéssel.

Az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően, a Társadalmi Megújulás Operatív Program „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a kistérségben" TÁMOP-6.1.2/11/3 kódszámú pályázaton nyert 117 394 731 millió forintos egyszeri vissza nem térítendő támogatásból a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet többek között Egészségfejlesztési Iroda kialakítására, működésére kapott támogatást. Cél a Dunaújvárosi kistérségben élők életmódjának egészségtudatos irányba fordítása, az ezzel kapcsolatos tudásanyag terjesztése és konkrét programok révén egészségi állapotának javítása. A programokba széles körben vonják be a kórház és az alapellátás szakembereit, a kistérségben működő egészségfejlesztő tevékenységgel foglalkozó civil szervezeteket és szolgáltatókat is - tudatta a kórház.

Dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója a mai ünnepélyes megnyitón hangsúlyozta az egészséges életmód fontosságát, melyhez az újonnan kialakított iroda munkatársai, szakemberei segítséget adnak a lakosság számára.  Dr. Galambos Dénes, Fejér megyei kormánymegbízott ünnepi beszédében kiemelte az egészségfejlesztő tevékenység fontosságát. A dunaújvárosi járásban élők számos életmód-változtató tudásanyaggal lesznek gazdagabbak az Iroda működése által. Konkrét programokon keresztül segítséget, támogatást kapnak az emberek az életmódjuk megváltoztatására, a betegségek megelőzésére. Nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy a projekt kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű emberekre. Megkeresik, elérik azokat a társadalmi csoportokat, amelyek eddig még nem törődtek a megelőzéssel, a szűrővizsgálatokkal, és az életmódváltás előtt állnak.

Dr. Máté Ágnes orvos-igazgató, projektmenedzser bemutatta a projektet. Az Egészségfejlesztési Iroda célja a járás területén folyamatos egészségfejlesztési tevékenység működtetése. Bemutatta az együttműködő partnereket (háziorvosok, egészségfejlesztési intézmények, szervezetek, civilek és szolgáltatók), illetve a projekt célcsoportjait (szív-, érrendszeri betegek, időskorúak, lelkibetegek, dohányosok, elhízottak), majd tájékoztatást adott az Egészségfejlesztési Iroda tervezett működéséről, programelemeiről.

Az ünnepélyes köszöntőket követően dr. Galambos Dénes, dr. Mészáros Lajos, és dr. Máté Ágnes megnyitotta az Egészségfejlesztési Irodát - áll a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink