• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egészségházat adtak át Verőcén

Regionális hírek 2018.04.28 Forrás: MTI
Egészségházat adtak át Verőcén

A térség további tizenegy településén egy év végi belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően újulnak meg az egészségházak.

Fontos, hogy az ország minden részén egyre szebb, modernebb és korszerűbb egészségházak működjenek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken, Verőcén, a felújított egészségház átadó ünnepségén. Rétvári Bence, az állami és uniós támogatásból, valamint a település saját forrásából megújuló egészségház avató ünnepségén elmondta, a környéken folyamatosan újulnak meg egészségházak. Példaként említette Szokolyát, ahol nemrég adták át az épületet.

Hozzátette, a térség további tizenegy településén, Csőváron, Ipolydamásdon, Kemencén, Kismaroson, Kosdon, Kóspallagon, Őrbottyánban, Püspökhatvanban, Rádon, Szobon és Sződön egy év végi belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően újulnak meg az egészségházak. További három helyen, Márianosztrán, Nagybörzsönyben és Vácdukán pedig pályázati forrásokból energetikai felújítások lesznek - fűzte hozzá az államtitkár.

Az államtitkár kitért arra, hogy a környék 36 településéből 16 helyen fog megújulni valamilyen formában az egészségház, összesen 1,2 milliárd forintból.

Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára arról beszélt, hogy az a pályázat, amelyen a verőcei egészségház is támogatást nyert, az önkormányzati fejlesztéseket szolgálja és a tavalyi évben öt milliárd forintos keretösszeggel indult, de a gazdaság teljesítménye miatt ehhez az összeghez sikerült még több, mint 17 milliárd forintot átcsoportosítani. Az elnyerhető forrásokból nem csak közintézményeket lehet felújítani, hanem utakat, hidakat és járdákat is - fűzte hozzá.

Grauszmann György Verőce polgármestere elmondta, hogy az egészségház épülete még 1976-ban épült, jórészt társadalmi munkában. A mostani felújításnál homlokzati szigetelésre, ajtócserére és napelemek felszerelésére 78 millió forintot nyert az önkormányzat három épületre, amiből 22 millió forint jutott az egészségházra, amelynek most az alsó szintje került átadásra. Hozzátette, hogy a Belügyminisztériumtól kaptak még 30 millió forintot tető, födém és vizesblokk felújításra, a képviselő-testület pedig 40 millió forintos önrésszel járult hozzá a kivitelezéshez. (Fotó: Árvai Károly/kormany.hu)

Legolvasottabb cikkeink