• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egyelőre áll az MR és folyik a speciális takarítás

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A betegek vizsgálatát új műszakok szervezésével is minél előbb pótolni akarja a Euromedic.

Tűz ütött ki június 13-án a Euromedic Diagnosztika debreceni orvoscentrumban lévő MR épületében, a gépteremben. A tüzet egy szünetmentes áramforrás meghibásodása okozta.

Az MR-vizsgáló berendezés nem sérült meg, ezért a lehető leghamarabb szeretnék munkába állítani, azonban a biztonságos működés érdekében szakértők vizsgálták/vizsgálják a terepet, ami  időt vesz igénybe, tájékoztatta lapunkat a Euromedic Diagnostics Magyarország.

Az elmúlt napokban először a tűzoltóság és villamossági szakemberek vizsgálták át a helyiséget és az épületet, majd a hét végén engedélyt adtak az épületben az áram visszakapcsolására.
Ezt követően tudta a biztosító felmérni a károkat, illetve az MR- vizsgáló berendezés gyártójának, a GE-nek a szakemberei is ekkor tudták átvizsgálni a gépeket.

Ezután kezdődhetett meg csak a kármentesítés, ami jelenleg is zajlik. Egy speciális, külön az ilyen típusú tűzesetek során keletkezett anyagok eltávolítására szakosodott szakemberekből álló kármentesítő csapat végzi a takarítást. Az égés során savas korom keletkezett, ami az érintett helyiségben, a gépteremben mindent befedett. Ezt a szennyeződést takarítják jelenleg, ami azt jelenti, hogy az eszközöket szét kell szerelni, ki kell takarítani, amit szükséges, cserélni kell, majd összeszerelni. A helyiségben 4 szakember dolgozik. Ilyen esetekben egy-egy megtisztított felületnek csupán csak a száradási ideje 24 óra – ezért úgy készülnek a cégnél, hogy a héten az MR-vizsgáló berendezést biztosan nem tudják üzembe állítani. Amint a takarítási, tisztítási feladatokkal végeztek, azonnal szeretnék indítani a munkát a gépen.

Az e hét végéig, vasárnap estig előjegyzett betegeket telefonon értesítették a kialakult helyzetről. Az orvoscentrummal egyeztetve, a finanszírozott kapacitások átcsoportosításával és újabb műszakok szervezésével azon lesznek, hogy minden elmaradt vizsgálatot a lehető legrövidebb időn belül bepótoljanak, az elmaradt vizsgálatokra a lehető legrövidebb időn belül új időpontot adjanak. Az akut eseteket a nyíregyházi kórház látja el.

A Euromedic ismételten hangsúlyozza, hogy a tűzeset nem az MR - vizsgáló berendezésben keletkezett, hanem az emberek elől elzárt gépteremben.

Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb, biztonságos körülmények között megkezdhessék a vizsgálatokat.

A gép indulásáról pontos időpontot mondani nem tudnak, ám amint bármilyen erre vonatkozó információjuk lesz, arról azonnal tájékoztatást fognak adni.