• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Elnöki adományban részesült a gyermekklinika

Regionális hírek 2019.12.17 Forrás: Unideb.hu
Elnöki adományban részesült a gyermekklinika

A köztársasági elnök felesége volt a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján rendezett karácsonyi ünnepség díszvendége.

A Debreceni Egyetem óvodájának nagycsoportosai betlehemes játékot adtak elő, a Lautitia gyermekkórus pedig ünnepi dalokkal kedveskedett a klinikán gyógyuló gyermekeknek és szüleiknek a Gyermekgyógyászati Klinika december 17-i karácsonyi rendezvényén. Az intézményben most először rendeztek ilyen nagyszabású ünnepséget, de a jövőben szeretnék folyatni a hagyományt - számolt be a rendezvényről az egyetemi portál.

Veres Gábor klinikaigazgató a hirek.unideb.hu-nak elmondta: a meghitt program és vidám pillanatok talán egy kicsit feledtetik a fájdalmakat, élményt adnak a gyermekeknek és segítik a gyógyulásukat. A professzor hozzátette: Szentestére igyekeznek minden beteg gyermeket hazaengedni a szüleikhez, de sajnos biztosan lesznek néhányan, akiknek a klinikán kell tölteniük a karácsonyt.

Az ünnepi eseményen részt vett Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is. - A karácsonyi készülődés időszakában mi lehetne szebb és jobb, mint amikor az ember olyan programokra kap meghívást, ami arról szól, hogyan fogjunk össze, hogyan teljesítsük a hátrányos helyzetű gyermekek álmait karácsonyi ajándékként, hogyan támogassunk alapítványokat, egészségügyi intézményeket, és hogyan csaljunk mosolyt a karácsonyt is kórházban töltő gyermekek arcára – fogalmazott köszöntőjében Herczeg Anita.

Áder János felesége ajándékkal lepte meg azokat a programon résztvevő gyermekeket, akik betegségük miatt több hónapon, vagy akár egy éven keresztül rendszeresen járnak kezelésekre, és egy-egy időszakban több hetet töltenek távol az otthonuktól.

Herczegh Anita a rendezvényen bejelentette: a klinikának idén adományozott 3 millió forint mellé a köztársasági elnök újabb 3 millió forintot ad a hatékonyabb ellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére. 

A 2019 elején kapott elnöki adományból a Gyermeksebészeti osztály egy sebészeti műtéti lámpát vásárolt, a mostani felajánlás pedig egy olyan eszköz beszerzését teszi lehetővé, ami megkönnyíti vesebeteg gyerekek ellátását.

Az ünnepi programot követően Veres Gábor vezetésével Herczeg Anita meglátogatta a klinikai osztályain gyógyuló gyermekeket - számolt be a portál.

Legolvasottabb cikkeink