• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Energiatudatos Kórház védjegyet kapott az orosházi

Regionális hírek 2023.05.26 Forrás: Weborvos
Energiatudatos Kórház védjegyet kapott az orosházi

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet az elnyert díjjal jogosulttá vált az Energiatudatos Kórház védjegy használatára.

A klímaváltozás és a fenntartható fejlődés ügye mára a legmagasabb szintű nemzetközi és hazai érdek, a Virtuális Erőmű Program (VEP) pedig a téma egyik iránymutató példája. Ebbe a programba került be az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, az elnyert díjjal jogosulttá vált az Energiatudatos Kórház védjegy használatára is - adta hírül az intézmény közleményben.

A Virtuális Erőmű Programban immár tizenharmadik alkalommal tartották meg a parlamenti díjátadó gálát május 4-én, melyen részt vett az orosházi kórház főigazgatója is. Dr. Duray Gergő hangsúlyozta, az elmúlt években a lehetőségekhez képest törekedtek arra, hogy a intézmény mindennapi működése energiatudatos legyen.

– A legnagyobb beruházás a 2019-ben, Európai Uniós forrásból átadott összesen 202,5 kWp teljesítmény leadására képes napelemes rendszer telepítése volt, ami éves szinten több millió forintos megtakarítást jelent. Emellett ahol lehet, ledes lámpákra cseréltük a régi világító testeket, és ösztönözzük a kollégákat az energiatakarékosságra. Ezek apró, de nagyon fontos szemléleti kérdések – fogalmazott.

A kórház vezetője elmondta, a Virtuális Erőmű Programban vállalták, hogy a tudatos energia megtakarítást tovább folytatják. – Az intézményünkben felállítunk egy energiahatékonysági munkacsoportot, amelyben képviselve lesz a kórház összes érintett egysége, emellett vállaltuk, hogy ha uniós, illetve hazai forrásból lehetőség lesz rá, bővítjük a kórház napelemes kiserőmű rendszerét, ezzel még tovább javítva az energiahatékonyságot – ismertette a jövő terveit dr. Duray Gergő.

A Virtuális Erőmű Program, mint prevenciós program célja, hogy összegyűjtse és bemutassa az energiahatékonysági és megújuló energia alapú jó gyakorlatokat, a projektek generálásával és megvalósításuk támogatásával elősegítse a hazai vállalati, intézményi, önkormányzati és lakossági szektor energetikai szükségletének racionalizálását. Ezen keresztül cél a fenntarthatatlan, fosszilis bázisú energiatermelő rendszerek kiváltása és megszüntetése egy virtuálisan vizualizált építéssel, ún. energia és CO2 megtakarítás bebankolással.

Legolvasottabb cikkeink